Стоянов: Доходи и справедливост - акценти в програмата на Обединените патриоти

Стоянов: Доходи и справедливост - акценти в програмата на Обединените патриоти

10 февруари 2017  |   0 коментара

Доходи и справедливост, ако трябва да се ограничи с две думи. Това ще са част от основните акценти за Обединени патриоти в кампанията, която предстои за парламентарния вот на 26 март.

Това каза Атанас Стоянов в интервю за Радио К2. Стоянов е заместник-председател на ВМРО, в 43-тото Народно събрание бе депутат от Патриотичния фронт, член на постоянните комисии по въпросите на децата, младежта и спорта и по околната среда и водите.

Справедливи доходи за работещите. Бърз, справедлив, ефективен съдебен процес. Справяне с бичът за българското общество – битовата престъпност, изброи заместник-председателят на ВМРО. Според него трябва всеки един човек, и в най-малкото населено място, да се чувства защитен от държавата.

Образно казано на политическия пазар се появи богата и шарена предизборна популистка стока. Много ще бъде трудно на избирателите да отсеят житото от плявата, коментира той появилите се вече обещания от политическите партии.

За разлика от другите партии, които изложиха в последните 1-2 месеца своите примамливи предизборни обещания,  Обединени патриоти са поемали конкретни ангажименти още в 43-то НС и конкретно за увеличение на доходите и увеличение на пенсиите.

Това беше камъчето, което убиваше премиера, който предпочете да напусне властта, но не и да увеличи доходите и преди всичко пенсиите. Но това стана и повод социалната тема да е част от обществения, политически дебат, което е добре, каза Стоянов.

Тоя обясни конкретно, че за да се случи това, което предлагат Патриотите за пенсиите, на година са необходими между 600 и 750 млн. лв. По думите му пари от бюджета са залагани за какво ли не – неналежащи разходи, докато увеличението на пенсиите е обществено значимо, защото е въпрос на оцеляване 1 млн. и 700 хил. български пенсионери, заяви заместник-председателят на ВМРО. Той допълни, че друг резерв са хилядите фалшиви инвалидни пенсии. Това е източване на социалната система, възмути се той и каза, че явно до момента няма политическа воля това да се прекрати.

Атанас Стоянов е категоричен, че Обединените патриоти трябва да участват в управлението на България, защото са длъжни да защитят интересите на своите избиратели.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *