Стотици на празнично шествие за Съединението в Пловдив

07 септември 2016  |   0 коментара

Стотици граждани на Пловдив, членове и симпатизанти на Патриотичния фронт (НФСБ и ВМРО) и „Атака“ участваха в празнично шествие по повод деня на Съединението.

Шествието в града на Съединението напомни за важността на събитията отпреди 131 години.

Пред множеството говориха лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който посочи, че обединени, патриотичните сили в България са по-силни, народният представител от ПФ Славчо Атанасов и кандидатите за президент и вицепрезидент Красимир Каракачанов и Явор Нотев.

По думите на Нотев сега е моментът да пренесем поуката и изводите от делото на участвалите в Съединението към днешната действителност.

Трябва да вървим напред заедно, така както показахме с решението си да се обединим за участието си президентските избори. Благодаря за доверието и подкрепата, които получаваме, завърши кандидатът за вицепрезидент.

От своя страна Каракачанов отбеляза, че има разлика между онези велики българи, чието дело отбелязваме на 6 септември, и тези нищожни българи, които ни управляват.

Нито Ботев, нито Левски, нито Раковски, нито дейците на Съединението имаха началници било в Брюксел, било във Вашингтон, в Анкара или Москва. Те не се бореха за измислени ценности. Те се бореха за една кауза, за завета на Сан Стефано, заяви Каракачанов.

25 години ни обясняваха, че друг ще ни храни, друг ще ни пази, а ние трябва да бъдем едни послушни изпълнители на чужди решения. След годините на разединение и разграбване на държавата България е на последно място по доходи, по раждаемост, по размер на пенсии, по брутен вътрешен продукт, но сме на първо място по смъртност, ракови заболявания, инсулти и инфаркти ма глава от населението в цяла Европа, каза кандидатът за президент.

Той не пропусна да напомни за надвисналата заплаха над сигурността на страната ни, идваща от мигрантския поток.

В тези трудни времена, когато ни заливат орди от нелегални имигранти, когато чиновниците в Брюксел искат да превърнат България в буферна зона, нашите политици продължават да чакат и да се карат. Единствените политически формации, които винаги са знаели какъв е българският интерес – това са Националният фронт за спасение на България, „Атака“, ВМРО, „Защита и др., които си подадоха ръка. Нашите различия нямат никакво значение, когато Отечеството е в опасност, завърши речта си Красимир Каракачанов.

Шествието тръгна от площад „Централен“, премина по уличите на Пловдив и завърши на площад „Съединение“.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *