Спрете телевизора – говорят депутати

Спрете телевизора – говорят депутати

29 май 2014  |   0 коментара

коментар на д-р Султанка Петрова, председател на Националната женска организация на ВМРО

Телевизорът от приятел, който удовлетворява всичките ни капризи и нужди, се превърна в манипулатор.

Вчера в ефира на националната телевизия арогантното поведение и говорене на политиците в българския ефир надмина всичките ми очаквания.

Една от основните цели в демократичното общество е формирането и поддържането на доверието в  хората и обществото.

В стратегията на някои политици за съжаление днес преобладава езика на омразата – обвинения, обиди, порицания, заплахи, подигравки, лицемерие, което трайно се настани в обществото ни. Нека не се чудим, защо децата ни са агресивни, неуважителни и нетолерантни. Тези 12-15 годишни тийнейджъри утре ще бъдат ваши избиратели, господа политици!

Този стил на говорене  преди години беше запазена марка за жълтата журналистика, но днес тя е норма. Как свободата на словото доведе до вулгарността и порнографията в политическото говорене?

Господа политици, враждебната реч е недопустима. Тя накърнява достойнството на личността и е злоупотреба със свободното слово. Вие трябва да бъдат пример за добро поведение, морал, отговорност, прозрачност и  толерантност.

Ако искате да бъдете признати като такива от обществото научете основните истини за поведение пред публика, бъдете информирани, компетентни по проблемите, които дискутирате без да се замеряте с обиди и обвинения.

Ясно е, че животът е театър и че ние сме актьорите, но ние, като български избиратели, не се примиряваме и не искаме това позорно политическо говорене, нападки, провокации и лъжи от българския екран.

И вместо да си затваряме очите и ушите трябва да направим последната крачка към промяната – политическа и административна реформа, която да осигури прозрачна и толерантна среда за управление. Има правила на държавно управление, с които политиците трябва да се съобразяват с цел защита на държавата и нейните интереси.

Мечтая да живея в държава управлявана от компетентни, интелигентни и умни политици с морал, ценности и отговорност. Държава, в която гласът на народа да бъде гласът на политика.

Дотогава – спрете телевизора!

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *