Спокойствие и сигурност за възрастните хора

Спокойствие и сигурност за възрастните хора

20 януари 2017  |   0 коментара

В поредното издание на рубриката „Очи в очи с д-р Петрова” в предаването „Законът и Темида“ на БНР народният представител д-р Султанка Петрова акцентира върху използването на различни модели на интегрирани грижи. Това са едни от основните предпоставки за осигуряване на спокойствие, сигурност и независимост на нуждаещите се възрастни хора в България, посочва народният представител.

Важно е подобряването и повишаването на потенциала в здравната и социална сфера. Такива грижи отдавна се прилагат във всички страни на ЕС, като добрите практики показват по-голяма ефективност, а също така и гарантиране на сигурност и нормален спокоен живот за хората, смята тя. 

Петрова и народните представители от ПФ в последните две години поставиха на дневен множество проблеми в социалната сфера. Според тях проблемите на пенсионерите, на хората с увреждания и на всички онеправдани социални групи, говорят за състоянието на обществото ни и е жалко управляващите да не намират воля да се нагърбят с разрешаването им.

По нейна инициатива и на колегата ѝ Искрен Веселинов в Народното събрание се проведе кръгла маса на тема „Бедността - начин на управление в България”, на която бяха обсъдени основните проблеми, пречещи за справяне с бедността.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *