Специализиран кабинет по история откриха във ВТУ

Специализиран кабинет по история откриха във ВТУ

16 март 2016  |   0 коментара

Специализиран кабинет по история беше открит във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Той е обзаведен и оборудван с дарения на преподаватели, докторанти и студенти от катедрата, както и със средства от проекти. В кабинета са експонирани фотографии, карти и артефакти от началото на ХІХ до началото на ХХІ век.

Три години е продължила работата по изграждането на специализирания кабинет. Всички преподаватели, които са работили по проекта за неговото откриване, са се отказали от хонорарите си, за да може сега в стаята да има бяла дъска, мултимедия и изцяло ново обзавеждане.

Най-голямото дарение е направил доц. Милен Михов, който е инвестирал 3000 лв. лични средства.

Много харесвам в този кабинет експозиционната му част. Събрали сме експонати от войните за национално обединение и от времето на социализма. Има много карти, които ще бъдат полезни за нашите студенти, и снимки от Възраждането, Третото българско царство и социализма, разказва доц. Михов.

Той допълва, че кабинетът е украсен и от витраж, който е направен като дипломен проект от студент на Великотърновския университет. Витражът изобразява трите исторически периода, които са събрани в специализирания кабинет.

Часовете по Възраждане, нова и най-нова история ще карат студентите си в този кабинет, който беше открит от ректора на ВТУ проф. Христо Бонджолов. Той получи от доц. Милен Михов като подарък парче от снаряд от Дойранското сражение.

Видео от откриването на специализирания кабинет вижте тук >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *