„Спартак“ спечели ВМРО къп - 2016

„Спартак“ спечели ВМРО къп - 2016

27 декември 2016  |   0 коментара

Завърши петото издание на благотворителния коледен турнир по волейбол за купата на ВМРО - Враца. Тази година средствата се набират за две деца от Враца, първокласниците Галена Матеева и Петър Славков, които са в неравностойно положение.  

Участие в турнира взеха шест отбора, разделени в две групи. След оспорвани битки на финала се класираха отборите на „Спартак“ /Враца/ и ВМРО-Обединени патриоти. В петгеймов мач волейболистите на „Спартак" се наложиха с 3 на 2 и спечелиха благотворителния турнир.

Трети остана отборът на „Врачерата“, победил в „малкия“ финал „Ботев" /Враца/ - младша възраст. Пето и шесто място заеха отборите на „Ботев" /Враца/ - старша възраст и АЛМФ /Враца/.

Всички участници получиха грамоти, а отборите от призовата тройка - купи. Връчени бяха и индивидуални награди за най-добрите състезатели. Грамота за принос в развитието на волейбола получи президентът на СКВ „Ботев“ /Враца/ Светозар Станчев.

Гостите на турнира имаха възможност да се включат в благотворителната инициатива като закупят домашно приготвени сладкиши от дамите на ВМРО с председател Галя Георгиева.

Отборите участници също направиха дарение, а жители на селата Фурен и Краводер, разбрали за благородното начинание, бяха събрали средства, които изпратиха по свои представители.

Заместник-председателят на Националния младежки комитет на ВМРО Момчил Янков връчи членските карти на новите попълнения в редиците на младите врачански войводи.

Сред официалните лица, организатори и гости на турнира бяха народният представител Красимир Богданов, общинските съветници Красимир Ангелов и Марин Цветков, председателят на АЛМФ Александър Владимиров, Светозар Станчев и треньорът на „Ботев“ Маргарита Илиева, д-р Тихомир Тодоров.

Богданов благодари на всички организатори, участници и гости и обяви, че събраната сума е 600 лв. До сряда, когато средствата ще бъдат предоставени на двете деца, врачани могат да се включат в дарителската акция от 9.00 до 13.00 ч. в офиса на ВМРО, намиращ се на бул. „Христо Ботев“ 38 в гр. Враца.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *