Смяната на времето трябва да е еднаква за Европа!

Смяната на времето трябва да е еднаква за Европа!

15 октомври 2018  |   0 коментара

Единствената правилна логика ме води към този извод. А кое време точно ще бъде избрано – „лятното“ или „зимното“,, е тема, върху която е необходимо да разсъждават само и единствено лекарите, психолозите и икономистите. Всички други интерпретации, анкети, референдуми, лични чувства и страсти са не само излишни - те могат да се окажат и вредни за държавите членки на ЕС, за здравето на хората и икономиките в тези страни.

Това се казва в позиция на представителя в ЕП и заместник--председател на ВМРО - Българско национално движение Ангел Джамбазки по повод разгорещилия се дебат относно смяната на времето от „лятно“ на „зимно“ и обратно. Припомняме, че от известно време в Европа тече усилена дискусия дали да отпадне промяната на времето и коя от приетите вече времеви форми да остане. В крайна сметка Жан-Клод Юнкер даде възможността всяка страна в Съюза да реши сама в коя от зоните да остане. Това, обаче, може да се окаже доста опасно начинание. 

Представете си, че ние приемем „лятното“ време, каквато е и обществената нагласа, Румъния реши, че иска на „зимното“, а Гърция също на „лятното“. Сърбия и Македония така или иначе са на различно от нас – и какво става на Балканите, пита още в позицията си Джамбазки. 

Земеделците искат на „лятното“, защото така е изгодно за земеделието, производителите също, защото работният ден може да започва от по-рано. Родителите и учителите обаче не са съгласни – искат „зимното“ време. Така децата и преподавателите ще отиват на работа по светло, а не „в тъмни доби“. Лекарите, обаче, правят съвсем други изводи и по двете теории. Заради една инициатива, която е в полза на гражданите на Съюза, но не беше добре обмислена от председателя на ЕК, се създават излишни междуособици. Нужно е не да се правят референдуми, седенки и тематични викторини, а задълбочен анализ от лекари, икономисти и психолози кое точно ще е най-доброто за хората и икономиките на държавите и ЕС.

Излишно е да се правят популистки изказвания, които просто да се харесат на гласоподавателите. Същите тези хора утре ще бъдат потърпевши от не добре взетите прибързани и без експертиза решения. Нека бъдем реалисти – да вземем всички факти под внимание и да ги подложим на анализ, след което ЕК да определи коя часова зона би била най-приемлива за целия Съюз.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *