След сигнал на Патриотите Община Русе гони секта от общински имот

След сигнал на Патриотите Община Русе гони секта от общински имот

23 април 2018  |   0 коментара

Благодарение на сигнала, подаден от общинските съветници от „Патриотите ВМРО, Глас народен“ д-р Росица Георгиева и Иво Пазарджиев, Общинска администрация – Русе ще принуди неправомерно настанилите се представители на религиозна общност в пенсионерския клуб в бившето кино „Виктор Юго“ в ж.к. „Здравец-север“ да напуснат имота.

Това става ясно от отговора на кмета Пламен Стоилов, даден на сесията на ОбС-Русе в четвъртък.

Георгиева и Пазарджиев сигнализираха, че от скоро пенсионерският клуб, намиращ се в бившето кино „Виктор Юго“ в ж.к. „Здравец-север“, се използва за молитвен дом от представители на религиозна общност, наричаща се „Трета евангелска петдесятна църква Русе“.

От отговора става ясно още, че нерегламентираната търговска дейност, развиваща се в коридора на мястото, предназначено за пенсионерски клуб, е противоправна, като машината за продажба на топли напитки предстои да бъде премахната.

Община Русе предстои да организира процедура за отдаване под наем на имота – общинска собственост, съобразно неговото предназначение.

В същата сесия на ОбС-Русе стана ясно още, че за Лесопарк „Липник“ в землището на село Николово, Община Русе, е приет предварителен проект за подробен устройствен план на Общински експертен съвет по устройство на територията през май месец миналата година. След като се извърши екологичната оценка, ще бъдат изготвени и проекти за реконструкцията му и връщането му към някогашната му прелест.

Към момента ремонти на парковото оборудване са възложени на фирмата, изпълняваща дейности по поддържане на урбанизираната част от лесопарка, а почистване и сметосъбиране се извършва всяка седмица. Предстои Община Русе да извърши подмяната на амортизираните кошчета за дребни битови отпадъци и поставяне на допълнителни такива.

Реакцията на кмета Стоилов е в следствие на питането на най-младия общински съветник Траян Тотев от Патриотите относно съдбата на емблематичното за поколения русенци място.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *