След потопа: Всички язовири трябва да бъдат собственост на държавата

След потопа: Всички язовири трябва да бъдат собственост на държавата

27 октомври 2017  |   0 коментара

БСП няма как да казва къде да се харчат парите, когато е опозиция, настоя Александър Сабанов от Обединени патриоти

Никой не е искал това нещо да се случи, още по-малко държавата. Но майката Природа, когато реши да покаже своето, тя го показва и никой не може да го спре. В Америка не се ли получи същото, коментира народният представител от гражданската квота на ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ ПГ Александър Сабанов по повод наводненията в Бургаско, които отнеха най-малко три човешки живота.

В предаването „Денят ОН ЕР“ на телевизия България ОН ЕР той подчерта, че трябва да има инспекция на всички язовири, те да бъдат под шапката на една и съща институция и да се назначи контролен орган.

Държавата на 100% трябва да бъде собственик на язовирите. Никой не може да предвиди къде, кога и колко литра ще се изсипят, за да направят щета. Прокуратурата ще види дали каскадните язовири не са допринесли за това нещо, каза още Сабанов.

Надяваме се, че 2018 година ще бъде по-добра от 2017 и много по-добра от 2016. В Бюджет 2018 е заложен 4% реален ръст на икономиката. Това е възможният бюджет. Всички знаят, че приходната и разходната част са равни", коментира депутатът по повод предстоящото обсъждане на Бюджет 2018 в пленарна зала.

За алтернативния бюджет, който бе изготвен и представен от БСП, той посочи, че от опозицията търсят евтин популизъм.

Народният представител допълни, че в Бюджет 2018 са заложени приоритети от предизборната програма на Патриотите. Той подчерта, че съставянето на бюджета е огромна материя и няма как от БСП да казват къде да се харчат парите, когато са в опозиция.

Александър Сабанов обяви, че Законът за вероизповеданията е в своята финална фаза и предстои внасянето му в НС за разглеждане от комисиите и гласуване.

Не търсим вторачване в исляма, напротив. Традиционният ислям губи от радикалния, който вреди колкото на всички останали, така и на нормалните мюсюлмани. Няма как някой да идва от някъде, да проповядва на друг език и ние да сме съгласни, категоричен е Сабанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *