След поредния акт на турско вмешателство Джамбазки иска ЕС да накаже Ердоган

07 февруари 2018  |   0 коментара

Поне четири години в тази зала – на ЕП, повтаряме, че турският президент Ердоган се превръща в диктатор, който не само не зачита, но направо смазва човешките права. Диктатор, който се намесва във вътрешните работи на съседни държави. Диктатор, който продължава да окупира Кипър, който продължава да провокира Гърция, който иска да се меси във вътрешните работи на България. За това сочи и опитът му от последните дни да издейства за 2 милиона турски граждани българско гражданство.

Това заяви в изказване в Европарламента заместник-председателят на ВМРО и български представител в ЕП Ангел Джамбазки. Изявлението му бе продиктувано от поредния опит на турския президент да се меси в българските вътрешни работи, което срещна острата реакция на Патриотите от ВМРО.

Същият този диктатор води война, навлизайки на територията на съседна държава – Сирийската арабска република. Това е инвазия, това е нашествие, продължи евродепутатът.

Джамбазки категорично заяви, че е крайно време да се прекрати с лицемерието най-вече от страна на „колегите вляво и зелените“ и да се заяви в прав текст, че Ердоган е диктатор, който погазва човешките права.

Такава Турция – на Ердоган, няма място в Европейския съюз. На тази държава трябва да бъдат наложени финансови санкции и ограничения. Ердоган трябва да бъде наказан, поиска Джамбазки, позовавайки се на правилата в ЕС.

Видео от изказването на българския евродепутат >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *