Симеонов и Каракачанов: Патриотизмът е последната надежда

04 октомври 2014  |   0 коментара

Съпредседателите на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов гостуваха в „Шоуто на Слави“ по БТВ.

Първата тема, която коментираха бе, инцидентът във видинското село Горни Лом.

Трагедията можеше да бъде избегната, ако в България органите, които трябва да инспектират тези предприятия, си бяха свършили работата. Това не е първият взрив в подобна фабрика, която утилизира взривни вещества. Можеше да не се случи и ако в съдебната система имаше по-малко корупция – два пъти е бил отнеман лиценза на това предприятие, но пак е връщан. Ако съдебната система в България беше наистина независима и неподкупна, тази фирма отдавна нямаше да има лиценз и съответно нямаше да работи и нямаше да се стигне до тази трагедия, заяви Красимир Каракачанов

Валери Симеонов изказа своите съболезнования към близките на 15-те загинали мъже и жени при взрива в с. Горни Лом.

Не трябва да пренебрегваме личната вина. Според мен много голяма вина има ръководството на тази фирма – те са бързали с някаква спешна поръчка, за да усвоят едни пари. Така че, тяхна е вината, че се е работило при занижени условия на безопасност. Категоричен съм, че ръководството на фирмата трябва да си понесе вината, каза Валери Симеонов.

Аз влизам в политиката, за да може чрез Патриотичния фронт тези 400-500 хиляди българи, които изповядват патриотичната идея, да имат представителство в Народното събрание, заяви лидерът на НФСБ.

Най-естествената коалиция е нашата – между най-старата патриотична партия ВМРО и най-новата – НФСБ, обясни Валери Симеонов. И нашето обединение е водено от идеята, че България трябва да бъде над всичко.

Запитан за ДПС Красимир Каракачанов обясни, че тази партия съществува в нарушение на българската Конституция.

ДПС спекулира с турското население в България, капсулира го, набива чувството за вина у обикновения българи. Това е партия, която разделя нацията – заиграва и етническата, и религиозната карта. ДПС злоупотребява с властта и е превърнала икономиката на България в своя лична фирма, заяви лидерът на ВМРО.

Валери Симеонов обясни, че Патриотичният фронт има политически недоброжелатели, които разпространяват невярна информация. Не сме водили разговори с Бойко Борисов и нямаме никакви договорки за коалиция с ГЕРБ. С никого няма да правим коалиции – ще подкрепяме всичко добро за България и ще сме категорично против това, което е в ущърб на Родината. Това е нашата позиция, съгласувана между мен и г-н Каракачанов, категорично заяви той.

Правителство на националното спасение – това е нашата идея. Настояваме за програмно правителство, което изпълнява пунктовете на предварително съгласувана програма. Основните приоритета за 10-12 – всички ги знаем, допълни Симеонов.

Каракачанов допълни, че Волен Сидеров е човекът, който разпространява лъжи за това, че Патриотичният фронт ще подкрепя ГЕРБ. А именно Сидеров е човекът, който крепеше предните две правителства – първо на ГЕРБ, после на БСП и ДПС, възмути се Каракачанов.

Волен Сидеров не е националист, заяви председателят на ВМРО и обясни, че не може да приеме за български националист човек, който открива кампанията си в чужда столица. Българският националист не слуша Вагнер или някой руски композитор, а слуша Панчо Владигеров, каза Каракачанов.

Той допълни, че Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО би приел мандат за съставяне на правителство. Правителство от експерти, обединени в изпълнението на програма, която е приета от широк кръг политически формации.

Симеонов и Каракачанов изброиха някои от основните проблеми, за които трябва национално съгласие и да залегнат за изпълнение от следващото правителство -  проблемът с голямата безработицата, катастрофиралото здравеопазване, възраждане на икономиката, демографската криза, битовата престъпност, престъпността по висшите етажи на властта.

Това не означава, че аз и г-н Симеонов ще ставаме министри, заяви Каракачанов и допълни, че Патриотичният фронт ще предлага специалисти – професионалисти в различните сектори.

И бъдете сигурни, че няма да предложим министър на здравеопазването намерен на някое кръстовище – какъвто случай имаше с министър в правителството на Борисов, пошегува се Каракачанов.

Валери Симеонов заяви позицията си, че политиката и властта трябва да са средство за подобряване на живота на хората в една държава.

Правителство от специалисти – програмно. Тези специалисти, аз смятам, че трябва да са минали през бизнеса – да знаят как се осигуряват работни места, как се ръководи и става печеливш един бизнес, за да го приложат и в политическата практика. За съжаление в момента законите се правят от хора, които и понятие си нямат от бизнес, каза той.

Валери Симеонов сподели за многото приятни моменти, които е имал по време на предизборните обиколки.

Впечатли ме доверието, което ни оказват хората, както и тяхното  очакване ние да си свършим работата, че ние сме последната надежда за страната ни. Усещането човек да ти стисне ръката и да каже, че те подкрепя и ще гласува за теб е неотразимо, разказа Симеонов.

Каракачанов допълни, че кампанията е била наситена със срещи с хората и обиколки по градове и села.

Надеждата на хората в нас ни кара да продължим напред. Българите, които споделят за своите проблеми – ние сме длъжни да ги изслушаме и сме задължени да работим за тези хора, които ще ни изпратят в Народното събрание, заяви той.

В 43-тото Народно събрание няма да има представители на други патриотични сили освен на Патриотичния фронт. Затова нека българите да гласуват за нас, за да имаме  по-добро представителство и да отстояваме твърдо техните интереси в парламента, призова Валери Симеонов.

Призовавам всички българи да излязат и да гласуват на 5 октомври, защото иначе ще сме жертва отново на купения вот, както и на вота от Турция. И такива гласове отново ще предрешат нашата съдба и тази на нашите деца, завърши Каракачанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *