Сиди: Ще обсъдим с всички партии Закона за личния фалит на физически лица

Сиди: Ще обсъдим с всички партии Закона за личния фалит на физически лица

22 май 2020  |   0 коментара

Общият размер на задълженията да е до 200 000 лева, уточни депутатът

В България има хора, които са вечни длъжници. Закупили са си жилище, не успяват да го изплащат, идва момент, в който това жилище се продава и остава още един дял на този длъжник, който хем няма жилище, хем има трудности с плащането си и той може цял живот да не излезе на светло в трудовия пазар, обясни депутатът от ВМРО Александър Сиди в ефира на България ОН ЕР по повод предлагания от Патриотите проект на Закон за защита на физическите лица при неплатежоспособност. Целта е да се сложи край на фигурата на „вечния длъжник“.

По думите му идеята е да се намери решение, с което този процес да спре в един момент.

Сиди допълни, че от Обединени патриоти искат да седнат с всички останали партии, да разгледат законопроекта им, всички да кажат къде би могло да има пропуски и после да подпишат закона, защото България има нужда от него. 

Общият размер на задълженията да е до 200 000 лева, уточни депутатът. За да попадне под закрила, лицето трябва да е неплатежоспособно и добросъвестно, уточняват вносителите. 

Пред Bulgaria ON AIR Сиди бе категоричен, че няма съревнование в управляващата коалиция относно предложенията за антикризисни мерки.

"Почти всички мерки, които правителството изпълнява в момента, са по предложение на ВМРО. Добре е българските граждани да знаят кой какво работи в тези месеци. Диалогът между ГЕРБ и Обединени патриоти беше достатъчно добър, заяви Сиди.

 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *