Сиди: Размразяването на доходите е правилната посока

Сиди: Размразяването на доходите е правилната посока

21 април 2017  |   0 коментара

Ако Патриотите бяха спечелили изборите, минималната пенсия щеше да е 300 лв., заяви Александър Сиди в „Денят ON AIR“ по телевизия Bulgaria ON AIR.

Сиди е народен представител от „Обединени патриоти“, член на ръководството на ВМРО.

В студиото на „Денят ON AIR" народният представител отбеляза, че при така зададените условия от българския избирател след предсрочните парламентарни избори, коалицията е успяла да постигне максимално добрия компромис. Патриотите в 44-тия парламент ще работят за повишаване и на останалите пенсии освен на най-ниските, декларира политикът.

И ние, и ГЕРБ направиха компромиси в управленската програма по отношение на  пенсиите. Така българският гласоподавател нареди политическия пъзел и политиците трябва да се съобразят.

Говорим за индексация на пенсиите и оттук нататък повишаване на останалите такива. Това ще се случи на малко по-късен етап, в рамките на мандата, с освобождаване на финансов ресурс, обеща Сиди.

Политикът посочи, че първата стъпка в новото управление, която Патриотите са искали да постигнат е направена - една дясна партия като ГЕРБ е започнала да говори на езика на „социалното“ и че темата за размразяване на доходите в България е отворена.

Оттук нататък идва моментът, в който тези свежи пари да влязат в българската икономика. Размразяването на доходите е правилната посока, смята той.

Александър Сиди коментира и темата за желанието на българските граждани да се проведе референдум за това дали да гласуваме с мажоритарна избирателна система. 

Той заяви, че тази тема не е част от управленската програма на коалицията, затова когато има различия по дадена такава, тя ще бъде подложена на гласуване в Народното събрание.

Ние от Обединените патриоти неведнъж сме заявявали нашата позиция по отношение на референдума и тя е категорично против, посочи Сиди.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *