Сиди: Проблемът в съдебната система и циганизацията е един и същ – чужди пари

27 юли 2017  |   0 коментара

И при съдебната система, и при циганизацията проблемът е един и същ. Наливане на чужди пари в цели, които нямат нищо общо с целите на българското общество.

Това каза народният представители от ВМРО в парламентарната група на Обединени патриоти Александър Сиди в ефира на „Делници“ по телевизия „Евроком“.

Неприятно съм изненадан от промяната в позицията на ГЕРБ относно промени в Закона за съдебната власт, в частта, в която става въпрос за субсидиране на съдебната система от чужди НПО, коментира Сиди.

Мнението на Обеднени патриоти винаги е било принципно, че би трябвало такъв тип организации да бъдат „на светло“. Те не могат да финансират публичния сектор, каза той.

Александър Сиди смята, че не трябва да бъдат забранявани чуждите НПО-та, а трябва да работят прозрачно и под контрола на българската държава.  Те трябва ясно да заявят каква е целта им, защо са в България и защо финансират конкретни неща, допълни депутатът.

Всички се упражняват по темата съдебна система и съдебна реформа. Една протестираща група, финансирана в началото от фондации като „Америка за България“, се превърна после в политическа партия. Такива фондации и организации преследват своя интерес, но не съм сигурен, че той съвпада с интереса на българския народ. Темата за реформата в съдебната система не е тема на 5-6 протестиращи, а е тема на цялото българско общество. Затова и трябва да се коментира много по-сериозно, заяви патриотът.

Ако утре се появи руска фондация „Русия за България“ дали няколкото протестиращи ще излязат отново пред парламента с плакати в подкрепа, запита Сиди и поясни, че явно има и двоен аршин.  

Една политическа сила си е присвоила тази тема, но видяхме, че българските граждани не харесаха тази сила и тя не попадна в 44-тото народно събрание, допълни политикът.

Да позволим външно финансиране за нашата съдебна система, без яснота кой, защо и как, е най-малкото странно. На всички е ясно, че който плаща, той поръчва музиката, заяви Сиди.

По темата за циганския проблем депутат го определи като изключително тежък. Вицепремиерът Симеонов се задължи да свърши няколко конкретни неща в Асеновград – едно от които е събаряне на незаконните постройки, изгонването на тези, които няма адресни регистрации там и това започва да се случва, каза Александър Сиди.

Народният представител напомни случая в Гърмен. В момента, в който държавата издаде заповедите за премахване на незаконните постройки, БХК и подобни организации, като протестиращите пред парламента в сряда, осъдиха България в Страсбург.

Проблемът не е че един е циганин, друг българин, трети арменец. Проблемът е, че голяма група хора смята себе си за група с много права, но без задължения. Защо държавата да е задължена да намери домове на обитаващите тези незаконни постройки, за да може да ги събори. Защо не намира за всички останали български граждани, запита той.

Александър Сиди е категоричен, че за всички български граждани трябва да има справедливост и те да са равни пред закона.

Целия разговор с него може да проследите във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *