Сиди: Откакто БСП правиха позиви, не са спирали да работят по този начин. Те лъжат

Сиди: Откакто БСП правиха позиви, не са спирали да работят по този начин. Те лъжат

30 ноември 2018  |   0 коментара

БСП не са спрели да работят по този начин, откакто правиха позиви по горите и ги пускаха на партизаните. Те лъжат, обвинявайки Обединени патриоти за неспазени предизборни обещания за размера на минималната пенсия.

Това заяви в предаването „Плюс-минус“ по НОВА Александър Сиди – народен представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“. Повод за коментара му бяха отправените от левицата критики към Патриотите.

Сиди натърти, че предизборните ангажименти от програмата са разписани във времето на един цял мандат, който е четири години.

Ние, Обединените патриоти, сме в парламента от година и половина. За това време направихме минималната пенсия от 160 на 220 лв. Ние поехме ангажимента тя да достигне размер от 300 лв. за цял мандат. Благодарение на участието на Патриотите в управлението на страната се води политика по повишаване на доходите, категоричен е Александър Сиди.

Друга тема от последния парламентарен ден, която провокира напрежение от страна на опозицията - машинното гласуване, народният представител от ВМРО коментира така:

Сериозен дебат имаше в НС, не разбрах упорството на опозицията от днес веднага да се отпуснат пари за машинното гласуване. Аз смятам, че е правилно да се върви в тази посока, като млад човек съм „за“. Но големият проблем е сигурността.

По думите му, следващата стъпка следва да е въвеждането на електронното гласуване. Но към момента той не вижда как би могла да бъде гарантирана тайната на вота, както и свободната воля на избирателя:

Има възможност за хакерски атаки, както и не е все още измислен онзи правилен начин, който да гарантира, че някой няма да бъде накаран насила да гласува.

Европейската практика показва отказване от идеята за машинно гласуване. Например Германия – с решение на Конституционния съм го забраниха, посочи Сиди.

Една от идеите в новите предложения за промяна на Изборния кодекс може да е отпадане на въвеждането на машинното гласуване.

По думите му, това с машинното гласуване е безумна идея на Реформаторите, която предлагайки въобще не са помислили как да се реализира.

Към днешна дата и машинното, и електронното гласуване са невъзможни за осъществяване, коментира още той.

Помолен да коментира последните данни на социолозите и спада в доверието към Патриотите Сиди заяви, че данните са логични. Няма как да очакваме след като по медиите се „избихме“, това да не се отрази и в одобрението към нас.

Ние от ВМРО вярвам, че коалиция „Обединени патриоти“ е най-доброто, което се е случила досега в патриотичното пространство и сме на мнение, че трябва да се запази коалицията и за евроизборите.

Според него, Патриотите трябва да работят усилено по програмата, която са поставили.

Законът за вероизповеданията е по работни групи. Предстои гласуването му на второ четене. Очакваме да видим доклада на работната група. Нашият проект е много по-рестриктивен. Ние сме против за вероизповеданията да има дарения от чужбина. Също така искаме да се проповядва само на определени места, а не на всякакви публични места, каза в заключение Сиди.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *