Сиди: Омерзен съм от езика на политиците

Сиди: Омерзен съм от езика на политиците

13 ноември 2017  |   0 коментара

Чувствам се омерзен от езика, с който се водят дебати в пленарна зала. Това заяви Александър Сиди, депутат от Обединени патриоти и член на ръководството на ВМРО. В ефира на bTV Radio той коментира начина на публичното изразяване на политиците.

Аз очаквах съвсем друго ниво на дебат. За мен начинът, по който се водят дебатите в българската политика, е меко казано странен. Не можем да си говорим по този начин. Да, трябва да има остър дебат, но да не използваме квалификации, каза Сиди.

Той коментира изказването на народния представител от БСП Иво Христов, че 80% от българите са дебили.

Не може да говориш така за собствения си народ. БСП създават скандали, които обаче им се връщат. Не успяват да ги отиграят. Явно това е играта им – правят скандали вместо да са реален опонент на това управление. БСП не съумява да изгради реална политическа алтернатива.

Патриотът коментира още темата с промяната на името на Димитровград в Сърбия.

Декларацията на БСП срещу това да бъде върнато името на Цариброд и срещу председателя на Народното събрание, който добре успя да отвори темата, кара българското малцинство в Сърбия да се чувства още по-неглижирано от страна на българската държава.

До момента политиката ни на Балканите постига успех – признаването на българската общност в Албания, договора за добросъседство с Македония.

Там където има хора с българско съзнание, наше задължение е да защитаваме техните интереси. Българите от Димитровград (Сърбия) имат желание да бъде върнато предишното име на града – Цариброд.

Сиди коментира скандала с изказването на говорителката на руското външно министерство по повод спасяването на българските евреи.

Изказването на говорителя на външното министерство на Русия беше абсурдно и скандално. Това е провокация към българското общество. Отново опит да бъдем разделяни на русофили и русофоби. Категорично не е вярна и няма нищо общо с истината информацията, че червената армия е спасила българските евреи. Направиха бегъл опит за извинение, но според мен трябва това извинение да бъде много по-категорично.

През 1943 година, когато моите баба и дядо са бягали с конските вагони към Пловдив и Пазарджик, червената армия е била на хиляди километри от тук. Спасението на българските евреи е изцяло заслуга на българския народ, държава и БПЦ. Няма нищо общо с червената армия и Съветския съюз.

Длъжни сме да помним и пазим историята си. Длъжни сме да реагираме остро всеки път, когато някой се опита да промени историята ни.

Александър Сиди за сигнала на Патриотите от ВМРО до главния прокурор относно Лютви Местан и партия ДОСТ:

Г-н Местан във времето доказа, че работи изцяло срещу интересите на българската държава. Той е единственият български политик, почувствал се заплашен по някакъв начин и потърсил закрила в турското посолство. Изказването му за наличие на турско малцинство у нас е скандално. Това е път в посока на разделяне. Какво следва? Турско малцинство, после автономия, а после какво? Опасно и вредно е това.

Надявам се прокуратурата да си свърши работа и този човек да попадне в затвора, където му е мястото. Турският посланик присъства на всички мероприятия по основаването на партията на Местан. А от журналистическо разследване стана ясно, че партията му е финансирана от Турция.

Има достатъчно доказателства, че е действал в интерес на чужда държава.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *