Сиди: Нямам медицински компетенции, за да коментирам Марешки

Сиди: Нямам медицински компетенции, за да коментирам Марешки

11 януари 2019  |   0 коментара

Нямам медицински компетенции, за да коментирам такова лице. С новия бюджет за здраве вярвам, ще има достатъчно средства, за да се погрижи за състоянието си. Очевидно е, че Марешки има нужда от лечение. Изказването му, че председателят на ВМРО в Община Марица е правел гето във Войводиново, е нелепо. Кметът на Марица Димитър Иванов е избран с подкрепата на друга партия, не на ВМРО. Ние имаме един заместник-председател на Общинския съвет в Община Марица.

Това заяви народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Александър Сиди в ефира на НОВА. Така той отговори на нелепите твърдения на Веселин Марешки, че ВМРО нарочно си затваря очите за конкретното гето, понеже им носи гласове на избори. Сиди е избран за депутат от Пловдив и е бил координатор на ВМРО за района.

Направил съм си справка кой къде и как е гласувал. Във варненския квартал „Максуда“ предимно са гласували за Веселин Марешки. Явно там той се радва на голяма любов от страна на гетото, посочи Сиди и допълни, че разлика от председателя на „Воля“ той не говори глупости, защото си е направил справки.

Това  изказване на Веселин Марешки, че председателят на ВМРО в община Марица е правил гето, е невярно, категорично, допълни Сиди.

Той обясни, че специалният отдел в общината - ДНСК - може да бутне незаконното строителство. Информирали сме десетки пъти администрацията за тези проблеми. Сезирали сме всички органи по всяко едно през годините много пъти за незаконни постройки. Това е проблем, който трябва да бъде решен изцяло и окончателно, каза Александър Сиди. Според него, в летния период е по-нормално и човешко да се премахнат тези постройки, посочи той.

На циганите от Войводиново са предлагани парцели, върху които да построят законно домовете си. Едно от семействата стигнало до края на процедурата и се е отказало в последния момент, информира депутатът.

Изхарчихме милиони за ромското включване, което така и не се случи, коментира още Сиди. И нарече грантаджийски организациите, които се занимават със защита на правата на малцинството у нас.

По повод информацията, че е сезирана Комисията за защита от дискриминация за думите на Красимир Каракачанов във Войводиново, че циганите са станали много нагли, Сиди заяви, че не може да се разчита КЗД да вземе адекватно решение по случая, тъй като представители от комисията имали снимки на маса с жалбоподателя от хасковското сдружение „Единство“ Ачо Йорданов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *