Сиди: Местан каза, че сме му попречили, с което сме горди

Сиди: Местан каза, че сме му попречили, с което сме горди

31 март 2017  |   0 коментара

Председателят на ДОСТ г-н Местан каза, че сме му попречили, с което сме горди. Тази формация е вредна за България, тя е протурска и изпълнява поръките на една външна сила.

Така Александър Сиди коментира в ефира на „Здравей, България“ по Нова телевизия протеста на границата в деня на изборите. Сиди е член ръководството на ВМРО, избран е за народен представител от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ от 16 МИР Пловдив на парламентарните избори, проведени на 26 март.

Искахме държавата да се реагира адекватно, защото имаше твърде много сигнали за намеса на една чужда държава във вътрешните работи на родината. Видяхме турски представители – социалният министър, кметове, хора от управляващата партия в Турция, които агитираха конкретно за ДОСТ, продължи Сиди.

Той коментира и темата с образователния ценз на гласоподавателите.

От Обединените патриоти и в частност от ВМРО сме говорили винаги за образователен ценз, който включва и знанието на български, защото този човек трябва да избере партия и съответно преференция за този, за който ще гласува. Логично е да знаеш български език и да направиш информиран избор, заяви Александър Сиди.

Що се отнася до видеокадрите, които са запечатали как Валери Симеонов се опитва да изгони възрастна жена, Александър Сиди заяви, че именно тя е търсела провокация.

Бях там до Валери Симеонов. Тази жена мина и се спря в една доста голяма група, спря, облегна се на пътя и чакаше да се случи провокация. Имаше хора, които бяха наети, за да извозват хората от границата навътре в страната. Тези хора търсеха провокация. Търсеха да дойдат медиите, да се случи скандал. Валери Симеонов не докосва жената. Тя се спря точно там, с цел да търси скандал и конфликт, заяви той.

Той каза, че оттук нататък ще се търсят законодателни промени, които да ограничат избирателните права на изселниците в Турция.

Сиди се обърна и към предния участник в предаването Евгений Михайлов от ДОСТ с думите, че говори абсолютни глупости и манипулира обществото. Представителят на протурската партия бе казал, че в новия парламент Патриотите щели да предложат Ахмед Доган за национално наследство.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *