Сиди: Искаме хората и сами да могат да гарантират безопасността си

15 май 2019  |   0 коментара

Разширяването на самоотбраната не е предизборен ход, категоричен е депутатът от ВМРО

Законопроектът за промените за неизбежна самоотбраната е внесен преди година в Народното събрание. Така че това много ясно говори дали това е предизобрен ход. Но за нас от ВМРО това е проблем, който се разглежда от много отдавна, заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 депутатът от Обединени патриоти и кандидат за евродепутат от ВМРО Александър Сиди относно новоприетите промени за неизбежната отбрана.

Към момента самоотбрана трябва да е равнозначна. Ако те нападнат с брадва, то трябва да отвърнеш с брадва. Което е абсурдно. За съжаление има много хора, които бяха осъдени за това, че са се защитавали, добави Сиди, който е и юрист.

Промените гласят, че може да се приложи неограничена самоотбрана - например когато си нападнат вкъщи нощем - нещо, което вече е било отменяно от Конституционния съд, когато си нападнат от двама или повече и др.

Надявам се, че между първо и второ четене ще изгладим нещата, така че да не може те да паднат в Конституционния съд, каза Сиди.

Целта е не да даваме възможност на съда да тълкува дали нападението е нощем или денем. А човек, ако е нападнат, да може да реагира. Това, което искаме да направим, е хората сами да си гарантират безопасността. Защото в малките населени места държавата я няма, обяви депутатът. И уточни, че именно това е целта - да върнем държавата, където ѝ е мястото.

Той коментира и темата за концепцията на ВМРО срещу циганизацията.

Който и да е в държавата, се ползва с едни и същи права и привилегии. Не може да държавата да им дава нещо само защото са цигани, каза Сиди, като визира случая във Войводиново и изтъкна, че Европа е проявила лицемерие, като е изразила становище, че тези хора трябва да получат жилище.

На държавата ѝ трябват граждани, които да са грамотни и един ден да влязат на пазара на труда и да произвеждат БВП. В концепцията не говорим за кастрация, а за семейно планиране, коментира кандидатът за евродепутат от ВМРО.

Относно предстоящите евроизбори и социологическите проучвания, според които ВМРО е водеща от патриотичните формации, Сиди каза:

Това, което ни печели предимство е Ангел Джамбазки. Ако хванем всички български евродепутати, то той има повече изказвания в Европарламента от всички взети заедно. Спечели хората с борбата си срещу пакета „Макрон“ и двойния стандарт при храните.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *