Александър Сиди: Изборите нямат нищо общо със Закона за възрастните хора

Александър Сиди: Изборите нямат нищо общо със Закона за възрастните хора

20 септември 2019  |   0 коментара

Интервю на Снежана Иванова с Александър Сиди за предаването „12+3“ по БНР.

Местните избори нямат нищо общо с внасянето на Закона за защита на правата на възрастните хора, заяви пред БНР народният представител Александър Сиди от ВМРО. Партията заедно с НФСБ внесе закона за разглеждане в парламента.

Внесохме този закон в първия ден, в началото на политическия сезон. Това, че наближават избори, няма нищо общо. Освен това законът няма да влезе в сила и няма да бъде гласуван вероятно на второ четене, ако мине на първо сега, до местните избори.

Законът е част от програмата и ангажимента на ВМРО към тази група български граждани, припомни Александър Сиди. Той посочи какво съдържа документът:

Този закон събира в себе си онези норми, които са пръснати сега в най-различни десетки нормативни актове, събира ги в едно. Това е първият закон, който изцяло обхваща проблематиката на възрастните хора в България. Той предлага създаването на клубове на старейшините към всяка община, които да се занимават по-ангажирано с тези въпроси. Вторият силен момент в закона е възможността всеки възрастен човек да живее достойно старините си чрез въвеждането на допълнително плащане, което да е разликата между пенсията, която сега получават възрастните хора, и прага на бедност, който правителството обявява всяка година.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *