Сиди: За стимулиране на предприемчивите българи

Сиди: За стимулиране на предприемчивите българи

21 март 2017  |   0 коментара

„Обединени патриоти” предлагаме конкретни мерки за стимулиране на предприемчивите българи, за да не обезлюдяват регионите, заявява Александър Сиди.

Александър Сиди, координатор на ВМРО, втори в листата на „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО” в Пловдив като кандидат за народен представител, в предизборен дебат в ефира на „Радио К2" на  тема регионална политика, заяви позиции по следните теми:

Кой е Александър Сиди?

Александър Сиди каза за себе си, че е общински съветник в град Пловдив. По образование е юрист, занимава се предимно с младежки политики, организиране на различни неща, свързани с регионална политика в общинския съвет на Пловдив.

Визията на „Обединените патриоти" за регионалната политика.

Александър Сиди обясни, че регионалните диспропорции между Северна и Южна България наистина са станали доста сериозни и това е проблем. Що се отнася до ситуацията в Пловдив, който напоследък е определян като „икономическото чудо" на България обаче може да каже, че това създава повече проблеми, отколкото ползи. Това е така, защото в Пловдив няма достатъчно работна ръка и доста бизнесмени се опитват да привличат хора от Северозападния регион. Това всъщност още повече обезлюдява регионите. Мястото на държавата е да насочва инвеститорите към конкретни места.

Александър Сиди посочи и важната роля на инфраструктурата за развитието на регионите, той настоя, че магистрала „Хемус" задължително трябва да бъде завършена, както и тунелът под Шипка и скоростният пък Русе - Велико Търново. Всички тези проекти могат да повишат стандарта на живот в Северна България.

Сиди посочи, че „Обединените патриоти" предлагат и конкретни мерки, които да стимулират хората да започнат собствен бизнес, облекчаване на откриване на бизнеса, повишаване на ставката за регистриране по ДДС и други. Тези мерки могат да накарат предприемчивите хора, а българите по принцип са предприемчиви, да намерят своя път и да останат в своите региони. В противен случай има опасност обезлюдените места да бъдат населени от бежанци и мигранти.

Така че чрез икономически мерки, чрез подобряване на инфраструктурата би могло да се подобри положението там и разбира се насочването на европейските фондове, както и държавата да насочва инвестиции към тези региони, обобщи Александър Сиди.

Той обясни, че едно от нещата, които могат да задържат хората в регионите, това е борбата с монополите, с големите търговски вериги, които изчерпват целия капитал от българите. Създаването на протекционизъм за българските стоки ще позволи на българското земеделие да бъде конкурентоспособно. Имаме огромен проблем и със самото образование, пример е „Пловдивското икономическо чудо", за което липсват кадри.

Финално обръщение

В днешния дебат видяхме, че политическите сили имаме припокриване на вижданията за проблемите по регионална политика. Видяхме обаче и друго, което го виждаме от 27 години - лявото и дясното се бият помежду си, прехвърлят си отговорността, но и ляво, и дясно управляваха през тези 27 години и продължаваме да индексираме едни и същи проблеми. Затова на 26-и март с бюлетина номер 17, смятам, че ще успеем да направим така, щото българинът да живее по-добре, да се чувства  горд в собствената си държава, заяви Александър Сиди.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *