Сиди: Европа на нациите е бъдещето

Сиди: Европа на нациите е бъдещето

03 април 2017  |   0 коментара

Не се нуждаем от подкрепата на Брюксел за съставяне на кабинет

Бъдещето на Европа е „Европа на нациите" и не смятам, че се нуждаем от подкрепата на Брюксел за съставяне на правителство, заяви в студиото на „Денят ON AIR“ по телевизия Bulgaria ON AIR депутатът от „Обединени патриоти“ и член на ръководството на ВМРО Александър Сиди.

Разбрахме, че Борисов е получил разрешение от Брюксел да сключи коалиция с „Обединени патриоти“. Ние винаги сме казвали, че Европа трябва да бъде Европа на нациите". Не смятам, че трябва да търсим подкрепа от Брюксел какво правителство да излъчим, категоричен бе той.

Депутатът коментира преговорите на формацията с ГЕРБ за съставяне на правителство.

Все още се водят разговори разговаряме, в конкретика ще се навлезе през следващите дни, но не виждам причина ако се договорим да не се получи стабилно правителство, посочи Сиди.

Запитан за възможността за широка коалиция, той сподели, че е много слабо вероятно да се стигне до това. Също така добави, че Патриотите са готови да преговарят с когото трябва, за да се излъчи правителство.

Много трудно може да се стигне до широка коалиция. Национализмът не е нито десен нито ляв, ако не успеем да се договорим с ГЕРБ, ще преговаряме с когото трябва, посочи той.

Мнението на Сиди за партията на Веселин Марешки „Воля“ бе, че „Обединени патриоти“ не са в позиция да разговарят с тях по отношение на формиране на парламент.

Ние нямаме право да водим такива разговори, ГЕРБ са тези, които могат да преговарят. Твърде рано е да се говори за движение „Воля“. Все още не сме се събирали от патриотичната коалиция, за да обсъдим позицията си към партията на Марешки, даде мнението си депутатът.

Според него причината за това, че очакванията на Обединени патриоти не се оправдаха на изборите, се дължи да битката между БСП и ГЕРБ.

Имахме по-високи очаквания. Битката между ГЕРБ и БСП успя да отнеме от електората в цялата страна. Хората гласуваха за едната партия, за да не спечели другата партия даде оценката си той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *