Сиди: Без COVID-19 във ВМРО, НС трябва да гласува важни решения

Сиди: Без COVID-19 във ВМРО, НС трябва да гласува важни решения

02 април 2020  |   0 коментара

Депутатът се надява да бъде намерен вариант за дистанционна работа на парламента

Неофициалната информация е, че ВМРО няма нито един заразен с коронавирус, обяви депутатът от родолюбивата партия Александър Сиди пред Bulgaria ON AIR. Припомняме, че вчера голяма част от депутатите бяха тествани за COVID-19, след като бе установена положителна проба на народния представител от ДПС д-р Хасан Адемов.

България е парламентарна република, работата на Народното събрание трябва да продължи. Дали ще бъде с електронно гласуване или друг начин на подпис... Надявам се резултатите на всички колеги да бъдат отрицателни и да продължим с работата. Народното събрание има да гласува важни решения, заяви Сиди в ефира на „България сутрин“.

По думите му има предложение за влизане в пленарната зала по групи, имало и други варианти. Александър Сиди се надява да бъде намерено и правно решение за дистанционно гласуване, което към момента не е възможно, тъй като Конституцията изисква лично присъствие. 

Биометречините данни не са важни, те не са записани в Конституцията. В Европейския парламент се гласува през служебна поща, даде пример той. 

Вчера правителството обяви, че ще предложи на Народното събрание удължаване на извънредното положение заради COVID-19 до 13 май. От кабинета обясниха, че натискът върху здравната ни система може да бъде намален само с по-големи срокове на изолация.

Удължаването на извънредното положението до 13 май не означава задължително, че мерките ще бъдат дотогава. Няма проблем мерките да отпаднат и на 1 май, коментира депутатът от ВМРО. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *