СЕМ и ДАЗД се възмутиха, че дете рецитира „Аз съм българче“

СЕМ и ДАЗД се възмутиха, че дете рецитира „Аз съм българче“

11 ноември 2016  |   1 коментар

В щаба на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ бе получено писмо от председателя на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева, изготвено по сигнал на Съвета за електронни медии.

В документа се изразява притеснението и неодобрението, че дете е рецитирало стихотворението на Иван Вазов „Аз съм българче“ при посещението на кандидатпрезидентската двойка Красимир Каракачанов – Явор Нотев в Долни Дъбник на 15 октомври.

Коалицията разполага с декларация за съгласие от майката на момиченцето да участва в предизборното събрание. Патриотите припомнят на ДАЗД и СЕМ, че от записа, на който се позовават, ясно се вижда, че детето не е въвлечено в политическо говорене, а единствено демонстрира знанието си за едно от най-символните български произведение.

ДАЗД следва са се възмущава заради немалкото случаи на накърнени детски права от техните родители, които не се грижат те да получат образование и здравни услуги, от насилието над деца, настанени в социални домове, от драстичното нарушаване правата на децата в риск, от накърнените права на биологични и приемни семейства, както и от длъжностни престъпления с цел задоволяване на определени интереси, нерегламентирани в законодателството, за сметка на интереса и правата на децата на България, посочват Патриотите.

Коментари

  • Свилен

    ноември 11, 2016 в 7:38

    В предизборната кампания на Ц.Цачева в Плевен,на площада дете от училище "Васил Левски" също рецитира стихотворението.Защо СЕМ и ДАЗД не казаха нищо за това !?!?!?

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *