Сезираме ЕП и ЕК за агитацията на турски

Сезираме ЕП и ЕК за агитацията на турски

09 октомври 2014  |   5 коментара

Сигнал до председателите на двете върховни институции на ЕС – Европейската комисия и Европейския парламент, ще внесе заместник-председателят на ВМРО и член на ЕП Ангел Джамбазки.

Причината е поредното потъпкване на българското законодателство от страна на противоконституционната етническа и протурска партия ДПС. Само като наглост и показност на всевишност може да се определят действията на лидера ѝ Лютви Местан и друг неин представител - Хюсеин Хафъзов. По време на предизборни срещи и двамата кандидати за депутати са използвали в разрез с Конституцията и закона език, различен от регламентирания български език. Те са ползвали турски език, за да агитират в предизборната си кампания.

Няма равни и по-равни български граждани. Всички ние сме длъжни да спазваме законодателство, независимо дали го одобряваме или не. Контролните органи трябва да прилагат нормативната уредба, а при нарушение – да санкционират своеволята, аргументира се Джамбазки.

Обръщам се към европейските институции, след като Централната избирателна комисия отказва да спазва закона и няма да наложи административна санкция на ДПС. По време на заседанието си днес  - 9 октомври 2014 г., членовете на ЦИК оставиха „само за сведение“ видеозаписи от предизборните срещи с агитация на турски език, предоставен от предаването „Господари на ефира“, излъчен на 7 октомври, уточни още заместник-председателят на ВМРО.

Ще настоявам Европейския парламент и Европейската комисия да се ангажират с казуса, за да бъде гарантирано спазването на законите на територията на Европейския съюз. Недопустимо е законът да е валиден за едни, а други да се ползват с привилегии. Това са хора, претендиращи за представители на народа, а необезпокоявано погазват законите на страната. България от европейска държава се превръща в разграден двор, без ред, без справедливост, без поемане на отговорност, завършва Джамбазки.

Записа с предизборна агитация на турски език може да гледате тук >>>

Коментари

 • Aglika Kalkova

  октомври 09, 2014 в 2:58

  НАЙ - ПОСЛЕ някой да се загрижи за тези горчиви истини и факти и освен това да се заеме РЕАЛНО да предприеме мерки и да направи нещо! БРАВО на нашият Евро депутат !!! Крайно време беше, ПОНЕ това доживяхме! Все пак някой вече отстоява нашата национална кауза и ПОНЕ ТОВА ЗАПОЧВА да се случва! Добре, че г-н Джамбазки не напусна Европейския парламент, това щеше да е голяма стратегическа грешка! Ще следим с интерес КАКВО ще стане и КАК ще се развие това действие по - нататък. Продължавайте, г-н Джамбазки, зад вас сме всички български патриоти!

 • Георги Букоров

  октомври 10, 2014 в 10:26

  И кой го наказа за турския зализания Местан?

 • Mitre Turunjoff

  октомври 15, 2014 в 6:09

  Тези престъпни мутри който преставляват ДСП, трябва веднаш за винаги да разберът че живеят в Република България а не в Република Турция, и е задължително да се спазват българските закони. Така наречения възродителен процес е бил приложен от омразното комунистическо БКП и органите на дъпжавна сигурност, към целия български народ, без разлика на вероисповеданието, напротив българите християни са били по строго малтратирани от техните кръвни братя мусулмани. Да не забравяме че почти всички лидери на ДПС са били върли агенти на ДС, и тормозеха без исключение целия български народ.
  Искам да поздравя Гн. Джамбаски за смелоста че защитава българските национални интереси, и призовавам всички български граждани да бъдат доблесни защитници на нашата мила родина БЪЛГАРИЯ!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *