Сблъсък в ефир – д-р Петрова срещу Илия Илиев от ДПС

04 февруари 2015  |   1 коментар

Винаги сме работили за тридетен семеен модел в България. Това е заложено в програмата на Патриотичния фронт. Подкрепяме намеренията на социалния министър да се ограничи безразборното отпускане на социални помощи.

Това заяви народният представител и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Петрова беше категорична, че социалната политика трябва да стимулира отговорната раждаемост и да се прекрати с практиката „деца раждат деца“. Тази практика е нарушаване на закона, поставя новородените в риск, а от друга страна е въпросът какво поколение оставя една малолетна майка, тъй като голяма част от тези деца са недоносени, поясни д-р Петрова.

Тя цитира данни на Центъра за демографска политика, които ясно показват, че една неплнолетна самотна майка може да получи само от помощи и до 1500 лв. на месец. Какъв ще е стимулът на тази жена да се образова и да работи, попита Петрова.

Въпреки първоначалния отказ за съвместно участие с представител на Патриотичния фронт, Илия Илиев от ДПС и лидер на циганската партия ДРОМ, се включи в разговора с обвинения към д-р Петрова в лъжи и дискриминационно отношение.

Илиев отбраняваше правото на малолетни момичета да раждат деца, наричайки това „право на избор, начин на живот“.

Коментари

  • Цветков Петко

    февруари 04, 2015 в 3:22

    Петрова е напълно права.... политиката на ДПС&Со е създаване и защитаване на ПАРАЗИТИРАЩИ ЕТНИЧЕСКИ ГРУПИ върху които почива съществуването на ЗАМИРАЩОТО вече ДПС ... !!!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *