Сабанов: Откакто „Обединени патриоти“ сме в управлението се наблюдава повишаване на доходите

Сабанов: Откакто „Обединени патриоти“ сме в управлението се наблюдава повишаване на доходите

13 ноември 2019  |   0 коментара

В последния мандат, откакто „Обединени патриоти“ сме в управлението, се наблюдава повишаване на доходите на българите, което и обещавахме и е залегнало в програмата ни.

Това заяви в „Сутрешен блок“ по БНТ народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Александър Сабанов. В студиото депутати коментираха предстоящото обсъждане в парламента на бюджета на държавата за 2020 г.

Депутат уточни, че към момента се изостава с ангажимента за увеличение на пенсиите.

Между първо и второ четене ще направим предложение минималната пенсия да стане 250 лв., за което няма да трябват кой знае колко пари - около 80-90 млн. лв. Всички знаем, че при изпълнението на бюджета остават едни сериозни суми, за които това не е кой знае какъв фактор, каза Сабанов.

Другото, което ще предложим, е безплатна детска градина за децата над 4 години, заяви още той.

Александър Сабанов коментира, че ако по време на предишни правителства бюджетът е бил определян като „постна пица“, то предната и тази година нарастването на доходите е видно, което се случва и заради участието на патриотите във властта.

Относно парите за образование народният представител от ВМРО посочи, че няма как инвестицията да даде „плод“ на третата година. Необходим е по-дълъг период от поне 10 години, за да се усети ефектът. Той обвърза темата и с проблема на бизнеса, който изпитва липса на кадри. Именно с инвестицията, която се прави в образование, се цели промяна във високотехнологичния бизнес, каза Сабанов.

Има общини, които дори да съберат на 100% данъците, няма как да се оправят с разходите си. Има малки общини и дори да повишат данъците, пак няма да им стигнат парите, коментира депутатът и посочи, че няма как да се случи намаляване на данъците по места, както е било говорено по време на предизборната кампания за местните избори.

В заключение депутатът Александър Сабанов заяви, че от големите суми – 2-3 млрд., които остават в края на годината от преизпълнението на бюджета, може да се помага на общините. А лично мое мнение е, че този акт трябва да се случва с решение на Народното събрание, а не на правителството, както е досега, каза той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *