Сабанов: Лицето на България пред Европа се обуславя от скандалите в парламента

Сабанов: Лицето на България пред Европа се обуславя от скандалите в парламента

16 ноември 2017  |   0 коментара

Явно е, че БСП и ДПС са скачени съдове

Трябва да наблегнем върху борбата с корупцията

Коментар на Александър Сабанов, народен представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ за предаването „Денят ОН ЕР“ по телевизия „България ОН ЕР“.

Лицето на България пред Европа се обуславя от скандалите в парламента. Не виждам защо опозицията води тази война непосредствено преди председателството ни на Съвета на Европейския съюз. Подобни практики не говорят добре за нас като европейци. Има по-важни неща, на които трябва да обърнем внимание – например борбата с корупцията, категоричен бе народният представител.

Повод за думите му бе скандалът, с който започна новата пленарна седмица. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова и червеният депутат Антон Кутев бяха изгонени от заседанието заради отхвърлено искане на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов. Председателят на парламента Димитър Главчев определи думите на Нинова като обидни за премиера и депутатите.

Всички от парламентарната група на БСП застанаха зад своя лидер и напуснаха заседанието, същото направи и коалиционният им партньор ДПС. Защото явно е, че БСП и ДПС са скачени съдове. Опозицията е наясно, че нито вотът на недоверие към правителството, нито оставката на Димитър Главчев ще станат факт. Правят всичко целенасочено, за да има скандали и да привличат внимание.

Във връзка с представения нов доклад от Европейската комисия за напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка, гостът в студиото заяви, че той е дискриминационен спрямо страната ни и трябва да се работи по изпълнението на всички препоръки, за да може този, който предстои да излезе в края на 2018 година да бъде последен.

Това, че Европейската комисия отчита работата на България като задоволителна, е по-скоро добър знак. Когато обаче такъв доклад съществува, винаги ще има за какво да се хванеш и ще се твърди, че е необходима още работа. И въпреки това трябва да отбележим, че сме постигнали значителен напредък по отправените препоръки, допълни още Александър Сабанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *