Ръчно правени мартеници и български учебници стигнаха до Молдова

Ръчно правени мартеници и български учебници стигнаха до Молдова

02 март 2016  |   0 коментара

Посещаващите Дневния център за стари хора в Сливен изплетоха десетки бройки от традиционния български символ за здраве – мартеницата, които бяха подарени на нашите сънародници, живеещи в Молдова. Инициативата е под патронажа на народния представител от Патриотичния фронт и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова, която осигури нужните материали.

Начинанието бе посрещнато радушно от възрастните сливналии, които изработиха мартениците с много любов, за да може и зад граница да се поддържа българският дух жив.

Основен проблем на българите в Молдова е ограниченият достъп до учебници, писани на родния им език. По този начин те биват ощетени в опознаването на автентичната литература и историята на своята родина, обяснява Георги Георгиев, лидер на ВМРО в Сливен.

Затова в патриотичната пратка за Молдова бяха включени и издания на буквари, читанки, учебници по история, български език и литература.

ВМРО – Сливен поддържа постоянен контакт с българската общност в Молдова, като работи за опазване на българщината и възпитание на децата в любов към България.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *