Русе с два нови проекта с национално финансиране

Русе с два нови проекта с национално финансиране

07 юни 2017  |   1 коментар

Областният управител на Област Русе Галин Григоров от ВМРО подписа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството два договора за осигуряване на национално съфинансиране по проекти, по които Областна администрация е партньор. Това стана възможно благодарение на упорития труд на експертите от Областна администрация. Проектите са разработени и одобрени по програмата за трансгранично сътрудничество Interreg V-A Румъния – България 2014 – 2020 г.

Проект „Integrated employment interventions in the Border Cooperation Region, Giurgiu – Ruse” се осъществява в партньорство с Румънски червен кръст – клон Гюргево и Българска академия на науките. Целта е да се развие капацитета за заетост на неактивните лица от региона Гюргево – Русе. Основните дейности са свързани с проучване на пазара на труда, идентифициране на мерки за подобряване на индивидуалните умения, обучения и др.

Вторият проект „Development of an information network to ease the cooperation between public authorities, NGOs, business and citizens in the cross-border region Bulgaria – Romania” е в областта на повишаване качеството на дигиталните публични услуги, които са ключов фактор за намаляване на административната тежест. Той се осъществява съвместно с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Русе и Eastern Danube Convention &Visitors Bureau Association, Румъния. Основната цел е да се подобри координацията между публичния и частния сектор на трансгранично ниво чрез насърчаване на електронното управление.

Предстои подписване и на договор за национално съфинансиране по трети проект, с акцент повишаване капацитета на сътрудничеството между Областна администрация Русе и Окръжен съвет Гюргево. 

Коментари

 • Енчев

  юли 08, 2017 в 7:46

  ЛОБИСТСКИ договори Гюргево – Русе, абсолютно нищо конкретно в цифри, източника на изпросените средства, срокове и отговорни лица!!
  Позната ЕВРАБИЙСКА формула за приствояване на изпросени средства от чужденци до следващият СУБСИДИРАН мандат на партийни аматьори, заели позицията чрез баджанак-шурей-назначаване а не чрез Държавен изпит за лоялност на поста!

  Основните мъгляви дейности са свързани с безсрочно и не конкретно проучване на пазара на труда, идентифициране на обосновани конкретно мерки за подобряване на индивидуалните умения в неизвестна сфера в обществото, обучения коко, какво и колко и др.
  Неопределена координацията между ( неизвестно кой), публичния-ологархичен или Държавен и частния сектор неопределено какво на трансгранично ниво, чрез насърчаване на електронното управление.
  С ДВЕ ДУМИ; ПЪЛЪН УЖАС!!
  Българи, защо не се вразумим?!
  България я разграбват "КОТЕРЙЦИ-УДАРНИЦИ"
  на КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯТ ТРУД!!
  Съвременният "КОТ€РЙ€Ц-УДАРНИК
  на КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯТ ТРУД €
  "ВИНАГИ ГОТОВ " на всичко!!
  Той умело търгаши $ Майката си Род(и)на,
  Той € $ партийно имунитет-минало!
  Той (б€з)честно лъже!
  Той жив€€ на $аем $ потдаяния от чужденци!
  Той € богат $ неизпълними обешатния!
  Той сияе под званието "€-МАРИОНЕТ-ЧУЖДОПОКЛОНЕЦ!
  Той се "бори" за най-престижното звание в бранша на ТРУДА;
  "ИМУНИТ€ТНО $УБСИДИРАН-КОТ€РИ€Ц, на
  КАПИТАЛИ$ТИК€$КИЯ ТРУД" в изчезваща България.
  ( * КОТ€РИЙНО$Т * значи, ползването на служебно положение от държавни служители, единствено за лична облага), факт много по-престъпен от корупцията!
  Как да се очистим от не(го)я??
  Защото в момента сме, УЛТРА-ДЯСНО-ЦЕНТРИСТИ и безреференд-МАРИОНЕТНА, Коран пикльо ПАЧАВРА на НАТО-вските петрол ГЕНОЦИДИ!!
  Разграбили и разпродали напълно Родината на Дякона, Ботева и Вапцарова!!
  Боже пази България от Tатуирани, Сюлейман-БРАДЯСАЛИ, и медийно КИЧ-ЛАНСИРАНИ Aналфабети;
  Защото в момента сме, УЛТРА-ДЯСНО-ЦЕНТРИСТИ и безреференд-МАРИОНЕТНА, Коран пикльо ПАЧАВРА на НАТО-вските петрол ГЕНОЦИДИ!!
  Разграбили и разпродали напълно Родината на Дякона, Ботева и Вапцарова!!
  С уважение: Енчев

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *