Родителите на децата, бити от цигани в Асеновград, се обърнаха за съдействие към Обединени патриоти

Родителите на децата, бити от цигани в Асеновград, се обърнаха за съдействие към Обединени патриоти

07 юли 2017  |   0 коментара

Иван Георгиев и Гергана Георгиева бяха приети от заместник-председателят на парламентарната група на Обединени патриоти Искрен Веселинов. Срещата се състоя в зала „Димитър Пешев“ в Народното събрание.

Майката на Майкъл, който е със спукани прешлени от побоя, донесе тетрадки с над 10 хиляди подписа в подкрепа на Клуба по „Кану-Каяк“. Исканията на пострадалите и обществеността са за справедливо и бързо възмездие за всички виновни за побоя над децата и треньорите; подсигуряването на въоръжена охрана на язовир „40-те извора“; хората с тежки криминални присъди да не бъдат освобождавани предсрочно и всички да са равни пред законите на България.

Веселинов пое ангажимента да предвижи подписката до председателя на Народното събрание.

Участниците в срещата са единодушни, че трябва по-сериозно полицейско присъствие в Асеновград и в другите проблемни райони в страната; интеграция на ромите, реално преброяване на пребиваващите в гетата; регулиране на раждаемостта и криминализиране на феномена „деца раждат деца“.

Родителите на пострадалите деца са категорични, че няма да отстъпят от исканията си. Те разказаха, че в Асеновград всички етноси винаги са живели в разбирателство и мир и техният протест не е етнически, а граждански.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *