Резолюцията за третия пол е абсолютно неприемлива

Резолюцията за третия пол е абсолютно неприемлива

03 юни 2014  |   0 коментара

Резолюцията за правата на човека от „третия пол“ е абсолютно недопустима и насочва човечеството срещу природата, за явява заместник-председателят на ВМРО и бъдещ представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки в интервю за интернет портала „One Europe”.

Какъв бе мотивът Ви да се кандидатирате за член на Европейския парламент?

Защото смятам, че Европейският парламент е висока трибуна, от която могат да бъдат поставени въпроси от изключителна важност за България – в икономически и социален план. Аз съм български националист, представител на патриотичната организация ВМРО. Зад нас стои 120-годишна история и в годините назад борбата ни е в защита правата на българите. За мен просперитета на България в рамките на Европейския съюз е от изключителна важност. Каква по-справедлива кауза би си поставил един патриот….

Какво ще бъде първото нещо, което ще направите в Брюксел?

Ще поставя въпроса за нелегалните имигранти и въпроса за защита на външната граница на България, която е и външна граница на Европейския съюз. Въпросът е от изключителна важност не само за българската, но и за европейската сигурност.

Редът и сигурността според мен трябва да бъдат новите евроценности. В страната ми те са в критично положение, затова се надявам заедно с останалите български представители да повдигнем този въпрос и да направим европейските си колеги съпричастни.

Няма как да се пропусне и въпросът с циганската общност, живееща на територията на Европейския съюз и широко пропагандираната солидарност. Циганският въпрос на първо място е общоевропейски и отговорността е на всички страни-членки. Помните – Франция буквално депортира българските и румънски цигани. Питам защо останалите страни членки на Съюза вдигат ръце от проблема и ни ги връщат, все едно са забравен багаж. Питам и защо във Великобритания се проведе антибългарска кампания, британците бяха плашени, че хиляди българи ще залеят работния пазар и ще вземат хляба на местните. Това така и не се случи.

Една от мисиите ми ще бъде да покажа на своите европейски колеги, че българите са можещи, знаещи, образовани, че са равноправни членове на Европейския съюз и като такива заслужават уважение.  

Защо се коалирахте с „България без цензура“? Имате ли еднакви виждания за бъдещето?

Коалицията, която създадохме, е в резултат на множество разговори и изготвяне на обща платформа. В голяма си част политиките ни се покриват. Обединяващото между нас е, че не сме участвали в управлението на България, не сме компрометирани, не сме предали доверието на избирателите. ВМРО се доказа, като защитник на обикновения българин, а не като месия. Убедени сме, че обединението зад националния интерес е от значение, а не позиционирането в политическия спектър.

Много сирийски бежанци пристигнаха в България. Как определяте ситуацията?

На територията на България навлязоха над десет хиляди нелегални имигранти, нямащи общо с конфликта в Сирия, а търсещи път към централна Европа по икономически подбуди. Бежанците по право получават статут, останалите са нарушители на международните договори и границите на ЕС и трябва да бъдат санкционирани.

Що се касае до бежанската вълна – последиците от нея и благосъстоянието на сирийците - България разчита на Европейския съюз за сътрудничество.

Подкрепяте ли предложението на полския министър-председател Туск за Европейски енергиен съюз?

За мен българският национален интерес е с приоритет, в това число и стабилността в енергийния сектор. Независимостта и рентабилността са онова, което трябва да ни води при взимането на решения. За моята партия от изключителна важност е България да бъде в позицията на енергиен лидер на Балканите.

Какво в мнението Ви за тазгодишния победител на конкурса „Евровизия“?

В Европа вирее една много опасна тенденция по разрушаване на ценностната система. Преди дни „брадатата жена“ стана символ на Стария континент. Нещо, напомнящо ГМО, с чисто европейското име Кончита Вурст спечели „Евровизия“. В този момент се замислих дали порокът на нашето време не е толерантността към извратеността. Аз не искам такава евровизия за моите деца.

Ако можехте да промените нещо, което се е случило в Европейския съюз през последните 12 месеца, какво би било то?

Резолюцията за правата на третия пол, което е абсолютно недопустимо насочване на човечеството срещу природата. Има мъже, има жени, всичко останало е криворазбрана свобода, която не би трябвало да бъде узаконявана по какъвто и да е начин. Не по-малък проблем е т.нар. „пътна карта на ЕС срещу хомофобията“, реално легализираща браковете между еднополови. Според мен гейовете могат да имат единствено общоприетите човешки права, а не да се регламентират нови. В нито един документ не се описват правата на хетеросексуалните лица, например. Тази карта не е ли явна проява на дискриминация към тях…

Какво бихте желали да Ви попитаме?

Искаше ми се да ви разкажа подробно за красивата природата в България. В моята страна има такива забележителни места, които са събрали в себе си много великолепие и история още от дълбока древност. Но за целта трябва да отделим време за още едно интервю. Благодаря ви!

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *