Разум и единение, а не политическо лицемерие

Разум и единение, а не политическо лицемерие

24 юни 2014  |   0 коментара

ВМРО: България се нужда е от разум и единение – не от политическо лицемерие!

ВМРО призовава политиците към разум и премерени изказвания, за да не се допусне повишаване на напрежението и психоза. Ако спекулациите, клатенето на финансовата система и медийните престрелки продължат, може да се създаде проблем по механизма „от нищо нещо”.

Усещането за политическа нестабилност и сполетялото страната природно бедствие сега се допълват и от провокирани страхове за финансовата стабилност. Това умело се използва от Доган и Пеевски в поредното им настъпление за овладяване на държавата. Един лагер атакува друг, играейки си с огъня. Борисов пък доволно потрива ръце, защото очаква след трусовете властта да му падне наготово в ръцете. През това време Станишев се спасява с бягство в европарламента.

При тази липса на държавност българите отново се оказват по-мъдри от своите управляващи. Българите не се поддават на внушенията, запазват спокойствие и не изпадат в паника от сценариите на скритите автори.

В тази ситуация ВМРО пита къде е президентът?

ВМРО настоява президентът Плевнелиев да влезе в ролята си от преди седмица, когато при него партиите си стиснаха ръцете за спешни консултации с ясни приоритети. Плевнелиев за пореден път закъснява, а през това време основните партии започнаха една по една да пренебрегват уж постигнатото си собствено споразумение.

Трябва да се определи дата за предсрочни избори през есента и да се уточни работата по набелязаните приоритети, свързани с бюджета, споразумението за парите от Европейския съюз, избирането на български еврокомисар.  

Страната се намира в политическа криза, но това е нещо обичайно за европейските страни. Тази криза се преодолява с избори, истинско експертно управление, а ако се налага – и коалиции.

Една политическа криза не е нещо, което не можем да преодолеем. А внушенията за финансова нестабилност и опитите за риболов в мътни води трябва да срещнат единен отпор от страна на основните политически сили.

Българите вече показаха как се прави – обединиха усилия и солидарно посрещнаха връхлетялото ги бедствие. Така ние можем и трябва да посрещаме всяка опасност. Особено когато опасността идва от онези, които уж трябва да ни водят.   

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *