Разграничавайте политиците и населението в Македония, зове Борис Вангелов

Разграничавайте политиците и населението в Македония, зове Борис Вангелов

19 юли 2019  |   0 коментара

Депутатът от ВМРО посочи, че там все още има антибългарски настроения

Няма как разговорите и работата на комисията, която изчиства спорните въпроси между България и Северна Македония, да върви съвсем гладко и без никакви спорове, защото по тази тема нищо не се е правило 70 години.

Това заяви в студиото на „Денят ON AIR“ по България ОН ЕР народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Борис Вангелов.

Той посочи, че това е тема, по която всички институции у нас са били в консенсус и не е съгласен, че гърците са постигнали по-добър договор със Скопие, или че нашата страна и позиция е трябвало да бъде по-твърда.

Нашият договор е прекрасен, защото ние нямаме проблем с нищо друго освен, че през последните 70 години по времето на Югославия там се проведе опит за разделение. Съветският съюз е принуждавал българската държава да кляка пред югославските искания и наглостта им, когато ограбват и фалшифицират българската история. Там населението беше подложено на терор. Тази страница в Македония още не е отворена, заяви Борис Вангелов.

Депутатът от ВМРО призова още да се прави разлика между населението и политиците в Северна Македония, защото по думите му има много хора, които са били част от номенклатурата, която е работила срещу България и българското самосъзнание на хората.

Има медии, които са под контрола на Груевски, които продължават с езика на омразата и се държат деструктивно. В Македония има фамилии, които са със стара югославска номенклатура, които са се изхранвали с антибългаризъм, нанесли са щети и са съсипали българи в Македония, категоричен беше Вангелов.

Гледайте видеото с целия разговор >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *