Пълна зала посрещна Михов и Джамбазки в Павликени

Пълна зала посрещна Михов и Джамбазки в Павликени

28 февруари 2017  |   0 коментара

Всяка държава има възможност да защитава своите производители, въпреки общите правила в Евросъюза. Това подчерта евродепутатът Ангел Джамбазки на среща с обществеността в читалището в Павликени. Той бе тук заедно с доц. Милен Михов, водач на листата на Обединени патриоти.

Ангел Джамбазки даде пример за държавна подкрепа с Германия и начинът, по който тя защитава своите транспортни фирми. Българските транспортни фирми са силно конкурентни на немските на тяхна територия, тъй като предлагат по-ниски цени. За да помогне на своите фирми на собствена територия, Германия поставя най-различни условия и регламенти – за максимален часове кормуване, изисквания шофьорите да спят в хотели и т.н. и т.н., които натоварват именно чуждите превозвачи и облагодетелстват собствените.

Джамбазки разказа за проблемите, продиктувани от неизгодните условия, договорени при влизането на България в ЕС, които той и останалите евродепутати решават в Европарламента. За пример посочи договорените изключително ниски цени за износ на български вина в скандинавските държави – до 2 евро, което е крайно неизгодно за българските производители. Става дума за система, при която има един вид държавен монопол върху продажбата на вино – нашите износители продават на него, а той след това пуска на вътрешния пазар.

Сега ние се опитваме да защитим българските производители и износители  чрез постигане на резолюция на европейската комисия в полза на потребителите в скандинавските държави, които имат право да консумират висококачествено българско вино.

Ангел Джамбазки говори още за българските общности в бивша Югославия и Албания, по повод решението на европейския парламент, задължаващо Албания да признае българско национално малцинство.

Доц. Милен Михов подчерта, че за две години ВМРО и Обединени патриоти поставиха важните проблеми на хората  като дневен ред на политиците. Днес и ГЕРБ, и БСП преписват от нашата програма и искат да се представят за нови или променили се политически сили, посочи той.

Българите днес трябва да избират между тези, които управляваха досега и заявяват, че са се променили, и Обединените патриоти, които отказаха властта, но не се отказаха от идеите си за промяна, каза доц. Милен Михов

Присъстващите в залата поставиха и въпроси за големите злоупотреби в енергетиката, АЕЦ „Белене“, КТБ и необходимостта от разкриване на виновните.  Хората коментираха и въпроса за финансирането на читалищата, които днес са оставени почти без никаква държавна подкрепа.

Милен Михов подчерта, че българската култура не може да се развива без подкрепата на държавата, в това число и увеличаване на субсидиите за читалищата.

 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *