Протест в София обяви Ердоган за международен терорист

Протест в София обяви Ердоган за международен терорист

29 март 2014  |   0 коментара

ВМРО подкрепи протеста на представители на арменската и сирийската общност, който се проведе пред сградата на турското посолство в София. Той бе по повод поредното турско нападение над сирийски град.

Протестиращите изказаха несъгласие с намесата на Турция в политиката на други държави. Бяха издигнати плакати срещу турската агресия над сирийци и арменци, множеството скандираше „Долу Ердоган“ и „Ердоган - международен терорист“.

За пореден път сме заедно с тези хора, за да заявим подкрепата си за народите на Сирия и Армения срещу политиката на Ердоган. Турция явно се опитва да възстанови Османската империя, заяви Стефан Грънчаров – координатор на ВМРО за София. Той допълни, че българският народ няма да позволи Ердоган да завладее чужди територии, възползвайки се от международната обстановка.

Ние, българите, не бива да сме безпристрастни към подобна узурпаторската политика към съседните на Турция държави, категоричен бе Грънчаров.

Хората от протеста заявиха, че турската агресията срещу Сирия утре може да се обърне срещу България. Затова, според тях, всички трябва да се опълчат на подобни случаи.

От арменската общност в България призоваха да бъде спряна агресията спрямо живеещи в Сирия арменци. Незабавно трябва да бъде прекратено насилието и да се противодейства на нарочно финансираните от турската държава организации, които нарушават мира, свободата и човешките права, изискаха арменците.

Против амбициите на завръщане на султанските закони пък се обявиха представителите на сирийската общност у нас. Техен говорител поучително се обърна към присъстващите на протеста българи – „Събудете се, приятели от България, защото ако агресията на Турция продължи, и вашите деца няма да спят спокойно, както нашите.“

Повече за мегаломанските амбиции на Реджеп Тайип Ердоган може да прочетете в рубриката „Турция разбулена“.

снимка: БГНЕС

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *