Протестиращи поискаха ред в гробищните паркове

Протестиращи поискаха ред в гробищните паркове

12 юни 2015  |   0 коментара

Искаме да има ред в гробищните паркове. В момента банди и рекетьори обикалят там. Това заяви Димитър Антов, общински съветник от ВМРО в София по време на протеста на каменоделците пред сградата на СОС в четвъртък.

Той е каменоделец и е сред организаторите на протеста. Участниците в протеста искат да покажат желанието да се промени статуквото в гробищата.

Губят гражданите и ние каменоделците, защото не може да упражняваме спокойно професията си. Някой ни яде хляба и разваля мястото, където трябва да работим. Гробищата изглеждат много зле и имаме претенции към общината, че нищо не се прави, за да се промени това, убеден е Димитър Антов.

Съветникът от ВМРО разказа, че са се появили банди от провинцията, които се обявили за каменоделци и правят „услуги“ на гражданите.

Когато казахме, че те не са каменоделци и трябва да напуснат, те отвърнаха, че са цигани и затова ги нападаме, обясни той. В сдружението ни има много цигани, които си вършат перфектно работата, уточни Антов. По думите му бандитите бутат паметници и после, когато дойдат хората, им предлагат да ги изправят.

Столичният общински съвет е въвел Наредба за гробищните паркове, която казва, че ако нямаш работилница или квалификация, не можеш да работиш в гробищата.

Тази наредба е добра, но не виждам как ще се спази. Общината няма механизми, воля и сила да изгони тези, които работят нелегално в гробищните паркове, смята Антов.

На протеста пред общината гражданите бяха опънали плакати, които гласяха: „Ред, сигурност и законност в гробищните паркове“, „Край на рекета и вандализма в гробищните паркове“ и „Прекратяване на вандализма и кражбите в гробищните паркове“.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *