Прокуратурата може да бъде по-тиха и по-ефективна, смята Веселинов

Прокуратурата може да бъде по-тиха и по-ефективна, смята Веселинов

30 януари 2020  |   0 коментара

Протестите на хотелиери и ресторантьори имат своята причина и тя е до голяма степен уважителна, заяви Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО  и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ в ефира на „Още от деня“ по БНТ.

Ние се съгласяваме с голяма част от исканията на протестиращите, свързани с доста сложното администриране на системата за отчитане на приходите и в това отношение те имаха своето основание. На този протест имаше немалко наши съмишленици. Когато има проблеми, те трябва да се казват на висок глас. Наредбата Н-18 не защитава интересите на хората, каза Веселинов.

На въпрос да не се обтегнат отношенията между ГЕРБ и патриотите, той отговори:

Да не очаквате да бъдем единомишленици по всички въпроси?

Прокуратурата е силна, когато разговаря с обществото чрез обвинителните актове, които внася. Те трябва да удържат в съда тезата си или да паднат. Тогава се разбира дали прокуратурата е права или не, допълни Веселинов.

Тази война между президентството и прокуратурата със сигурност не допринася за развитието на демокрацията ни. Не мисля обаче, че в случая се цели сплашване на президента, поне аз не виждам някакъв сложен политически замисъл в действията на главния прокурор, коментира народният представител.

Според него по-малко шум и по-висока ефективност са по-добър признак на правораздаване. Прокуратурата може да бъде по-тиха и по-ефективна, каза още Веселинов.

Подкрепихме промените в Закона за хазарта, защото се доверихме на експертизата на Министерството на финансите, защото очевидно има проблем в тази сфера. Това е кауза на Валери Симеонов и не смятам, че има основания да бъде обвиняван в задкулисие или лични интереси, каза още депутатът от ВМРО.

Той коментира още, че вотът на недоверие е бил с предизвестен край и е било ясно, че няма да мине в пленарна зала.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *