Продължава битката срещу строеж на нова джамия в София

Продължава битката срещу строеж на нова джамия в София

05 октомври 2017  |   0 коментара

Битката ни срещу опитите за построяване на нов молитвен храм в софийския квартал „Орландовци“ продължава.

На 11 юли общинският съветник от „Патриоти за София“ Димитър Антов внесе сигнал в район „Сердика“, Министерство на регионалното развитие и благоустройството (Дирекция „Национален строителен контрол“), ДНСК - РО „НСК“ София, за спиране на строежа, намиращ се на ул. „Христо Батанджиев“ № 28. На този адрес Главното мюфтийство придобива имот, който „официално“ иска да застрои с „жилищна сграда с магазини и гаражи“.

Преди няколко дни получихме официален отговор от кмета на района Тодор Кръстев. В писмото ясно е описано, че липсват одобрен план за безопасност и здраве (ПБЗ) и ПУСО на строежа, а също така не е съставен протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа. От тази проверка става ясно, че това е поредният незаконен акт на Мюфтийството и че то извършва строителство с нередовна документация.

Днес Димитър Антов внесе сигнал в ДНСК - РО „НСК“ София и Дирекция „ОСК“ - София с официално искане за спиране на строителните работи на обекта, разрушаване на извършеното до момента строителство и санкциониране на строителната фирма, а също така и собственика на обекта.

Така за пореден път се изправяме срещу наглостта на Главното мюфтийство и за пореден път заявяваме ясно, че в София няма място за нови ислямски молитвени храмове.

Битката на ВМРО срещу проникването на радикалния ислям в България продължава!

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *