Николай Проданов: Разумно е съкратеното следствие да отпадне при особено тежките случаи

Николай Проданов: Разумно е съкратеното следствие да отпадне при особено тежките случаи

23 август 2019  |   0 коментара

Вчера в град Сливен заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов откри реставрирания женски затвор в града, напрвен изцяло по европейски стандарти.

Сградата е реконструирана, била е построена през 1987 година и е била котелно помещение. Арестните помещения са общо 20, като сред тях има такива за жени и непълнолетни. Капацитетът им е до 40 задържани лица.

Подобряването на местата за лишаване от свобода не завършва, посочи заместник-министър Проданов. Министерството работи по амбициозна програма, свързана с реконструкция и модернизация на други места, сред които арести, както и нов обучителен център за служители на министерството в дупнишкото село Самораново.

Проданов коментира и темата за съкратеното съдебно производство, която пак излезе на преден план след жестокото убийство на 7-годишното момиченце от с. Сотиря.

Съкратеното съдебно производство при особено тежки случаи е разумно да отпадне. Законодателната промяна ще бъде факт, но с нея проблемите ще бъдат решени частично. В момента в България има проблеми с опазването на личната сигурност на гражданите и това не е проблем само на такива изключително тежки посегателства върху човешкия живот и чест. Дошъл е момента за вземането на някакви по-решителни мерки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *