Проведе се трета работна среща на дамите във ВМРО

Проведе се трета работна среща на дамите във ВМРО

20 юни 2016  |   0 коментара

Представители на женските организации на ВМРО от цялата страна проведоха трета работна среща. Семинарът бе организиран от Националната женска организация на ВМРО и председателят ѝ и народен представител д-р Султанка Петрова, като премина под домакинството на варненската женска структура на партията.

Дамите от ВМРО от организациите в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Враца, Ловеч, Троян, Плевен, Сливен и Радомир дискутираха различни практики в търсенето на подходи, партньорство и взаимопомощ при разработването и осъществяването на проекти по национални и европейски програми. Всяка една от тях сподели личния си опит, както и проблемите при изпълнение на задачите, които отстояват дамите.

Освен чисто благотворителните инициатива, чрез които подпомагат хора в затруднено положение, жените от ВМРО се обединиха около мнението, че са необходими и законови, и институционални промени, за да не се накърняват права на най-рисковите групи в българското общество – децата, възрастните и хората с увреждания.

Участниците в семинара приветстваха инициативата на депутата Султанка Петрова за създаване на един административен орган, който да отговаря за децата, семейството, възрастните и хората с увреждания. Народният представител преди дни представи концепцията на екипа си за институционалните промени.

В края на работната среща дамите заявиха убедеността си, че работата им ще продължава да се развива и разширява, за да продължат да следват завета си „Да пазим корените и крилата си“.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *