Приемен ден в Златарица проведе депутатът доц. Милен Михов

Приемен ден в Златарица проведе депутатът доц. Милен Михов

28 юли 2020  |   0 коментара

Искания за намиране на решения по три основни проблема поставиха граждани на община Златарица пред народния представител от ВМРО доц. д-р Милен Михов по време на приемна в града. Въпросите, които вълнуваха главно хората, бяха лошото състояние на пътната инфраструктура, липсата на пречиствателна станция и липсата на доизградена канализация. Притеснението на хората бе свързано с изключително лошите показатели на отпадните води (по думите им при последното измерване от РИОСВ), зауствани в реката.

По време на приемната стана ясно, че половината канализационна мрежа вече е изградена по време на управлението на Пенчо Чанев, бивш кмет от ВМРО. Пак по негово време са изготвени проекти и за пречиствателна станция, и за асфалтиране на улиците в населените места от общината.

Гражданите поставиха и въпроси, свързани с комасирането на земеделските земи; търсеха решение на битови проблеми, свързани с ниските доходи, както и с минималния финансов праг, спрямо който хората получават ваучери за отопление и социални помощи.

След приемната с граждани народният представител проведе среща и с кмета на общината Михаил Ганев, който също постави въпроси, свързани със земите от т. нар. „остатъчен поземлен фонд“ за промяната в статута им по чл. 19 ЗСПЗЗ. Мотивът за търсенето на депутатска подкрепа е, че това е един от приходите, на които общините разчитат, и ако бъде извършена промяната в закона, ще бъдат генерирани допълнително приходи - нещо, което вече 20 г. се бави.

Доц. Милен Михов пое ангажимент в оставащото време за действия в този парламент да окаже съдействие за реализирането на проектите, както и за в бъдеще да помага като народен представител с работата си и на Община Златарица. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *