Представиха патриотичен клип за Ботев и Априлската епопея

31 май 2016  |   0 коментара

Представен бе видеоклип, изработен по инициатива на Младежката организация на ВМРО - Враца. Той е подготвен по случай 140-та годишнина от гибелта на Христо Ботев на връх Околчица и 140 г. от Априлската епопея. Родолюбивото начинание е направено за честванията на Ботевите дни-2016 и носи името „Ние знаем, помним и няма да забравим“.

Идеята за видеото е на Кристина Петрова – студентка втори курс „Политология“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Обяснява, че целта на клипа е да се почетат годишнините от Априлската епопея и подвига на Ботевата чета.

Основната идея ни бе да покажем, че във Враца има будни хора. Хора, които знаят и помнят и които ще предадат искрата и занапред, споделя Петрова.

Бяхме основно млади хора, на възраст от 22 до 25 години – младото поколение на Враца. Всички знаем какво е състоянието на града ни. Знаем, че всеки млад човек се старае възможно най-бързо да избяга от тук в търсене на препитание. Искахме да покажем, че във Враца има млади хора, които са останали тук, знаят какво правят, имат идеите, само се нуждаят от подкрепа и както е името на надслова на нашата инициатива - ние знаем, помним и няма да забравим, каза още тя.

Патриотичното начинание е реализирано с помощта на народния представител и член на националното ръководство на ВМРО Красимир Богданов и Центъра за работа с деца – Враца.

Дикторският глас е на Лъчезар Благоев, а заснемането и монтажът на клипа са направени от ТВ „Римекс“.

Приятно гледане >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *