Предприемачи от Русе потърсиха за помощ Искрен Веселинов

Предприемачи от Русе потърсиха за помощ Искрен Веселинов

23 март 2015  |   0 коментара

Проблемите си с местното електроразпределително дружество ЕНЕРГО-ПРО споделиха строителни предприемачи от Русе на среща с народния представител Искрен Веселинов. Той е заместник-председател на парламентарната група на Патриотичния фронт и оглавява Комисията за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Безконтролното бавене на предварителни договори за присъединяване, заверка на проекти, а накрая и за самото присъединяване на новоизграждащите се сгради към енергопреносната мрежа са сред основните проблеми на предприемачите.

Средно с година закъснява всеки обект, защото ЕНЕРГО-ПРО не спазва предвидените в закони и наредби срокове или подписва договори с неопределим срок. Това струва много загуби на бизнеса, водейки до неизпълнение на договори, недоволство сред клиентите, провалени продажби.

Въпреки множеството жалби до дружеството и до ДКЕВР проблемът не намира своето решение вече трета година, разказват предприемачите.

Искрен Веселинов в качеството си на председател на парламентарната комисия, която наблюдава енергийния регулатор, пое ангажимента да поиска доклад по проблема и работещо решение от дружеството и администрацията. На заседанието на комисията, на което ще се гледа докладът, ще бъдат поканени и представители на строителния бранш в Русе.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *