Предлагат Емил Димитров-Ревизоро за нов екоминистър

Предлагат Емил Димитров-Ревизоро за нов екоминистър

14 януари 2020  |   0 коментара

Емил Димитров е предложен за нов министър на околната среда и водите. Това реши Коалиционният съвет между ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Името обяви лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Предстои рокадата в Министерски съвет да бъде гласувана от Народното събрание на първото му за годината заседание в сряда. Досегашният министър Нено Димов подаде оставка, след като беше задържан заради водната криза в Перник.

Димитров e юрист и бивш шеф на Агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента е депутат от гражданската квота на ВМРО.

Основната му задача ще бъде да се заеме с тотални проверки на цялата система, която води не само Перник, но и други градове към опасността от създаване на подобно положение, заяви Красимир Каракачанов.

Не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са допускани години назад. Защото той, като министър, утвърждава графиците, които ВиК дружествата му подават. А те не са подчинени на Министерството на екологията. Загубите на вода от стената на язовира до преносната мрежа в Перник са близо 12 млн. куб. м на година, категоричен бе Каракачанов.

Кой е Емил Димитров?

Емил Димитров Симеонов е роден на 20 февруари 1962 г. в Перник. По професия е икономист, преподавател и юрист. Досега Емил Димитров бе народен представител в 44-ото Народно събрание от „Обединени патриоти“ от 30-ти Многомандатен избирателен район – Шумен. Димитров бе народен представител и в 43-ото Народно събрание. От 13 август 2001 г. Емил Димитров Симеонов бе назначен за директор на Агенция „Митници". Професионалната му дейност започва през 1980 година в ДКТ-ЦТПР - дирекция „Мероприятия в чужбина“. От 1993 до 1999 година работи в Министерство на финансите. През годините Емил Димитров заема и поста главен секретар на Областна администрация – Плевен.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *