Преди срещата на НАТО на върха Красимир Каракачанов разговаря с адмирал Джейм Фого

Преди срещата на НАТО на върха Красимир Каракачанов разговаря с адмирал Джейм Фого

10 юли 2018  |   0 коментара

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев се срещнаха днес, 10 юли, с командващия Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол адмирал Джейм Фого.

В навечерието на Срещата на НАТО на върха при разговорите между министър Каракачанов и адмирал Фого се акцентира на  важни за Алианса и за България въпроси за ситуацията в Черно море и ролята на НАТО като гарант за сигурността в региона. Беше изтъкнато значението за страната ни като морска държава, за засилването на взаимодействието със силите на НАТО, подобряването на ситуационната осведоменост и поддържане присъствието на военноморските сили на НАТО в региона. Обсъдени бяха и възможностите за развитие на стратегическите партньорства.

По време на разговорите между генерал Боцев и адмирал Фого бяха разгледани въпроси, свързани със засилването на способностите за възпиране и отбрана на Алианса, реализирането в пълен обем на мерките по адаптираното предно присъствие, както и пропорционалното им разпределение между съюзниците в Черноморския регион. Дискутирани бяха също и напредъкът по адаптирането на командната структура на НАТО, както и проектирането на стабилност и сигурност в югоизточната част на Алианса.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *