Предизборната кампания в Русе протича под страхотен натиск от управляващите

Предизборната кампания в Русе протича под страхотен натиск от управляващите

17 октомври 2015  |   0 коментара

„Кръгът Космополитън" е усвоил от Община Русе около 100 млн. лв. Предвид обичайната рентабилност на този кръг, между 25 и 30 млн. лв. са откраднати от русенци. Тези пари в момента се изсипват в предизборната борба с единствената цел - да бъде наложен нов вид тоталитаризъм в Община Русе. Показателни в това отношение са хакерските атаки, на които са подложени няколко русенски сайта, заради критични материали към настоящото управление.

Това заяви народният представител и кандидат за кмет на Русе от „Патриотите – ВМРО“ Искрен Веселинов.

„Патриотите - ВМРО" са подготвили сигнали в тази връзка до Окръжния прокурор, и.д. кмет на Русе и Общинската избирателна комисия.

Именно на действията, посветени на унищожаването на медии, публикуващи материали срещу престъпленията на „кръга Космополитън“, и нарушенията на местната администрация е посветен основно сигналът до Окръжния прокурор.

Сблъскваме се и с целенасочени усилия за личното ми омаскаряване. Пишат се от едни сайтове, регистрирани на Канарските острови, пасквили, които нямат нищо общо с истината. След това се разпространяват платено в социалните мрежи, включително и от страницата на „План Б“ - част от „кръга Космополитън“. Всичко това е добре режисирано от щаба на ГЕРБ. Целта им е единствено хората да се отвратят и да не гласуват. Така с купените гласове на Върбан „Циганина“ и други подобни и с принудените административно да доминират в изборния резултат. Затова русенци трябва да са активни и да гласуват, каза още Веселинов.

Сигналите до и. д. кмет на Русе и ОИК са посветени основно на нарушени права за разпространение на предизборни материали.

Всички трябва да имат право да разпространяват свободно предизборните си материали. От ГЕРБ обаче плащат на хора, които да късат и отлепят наши плакати. Това показва, че те се страхуват от нас и от промяната, която носим ние от ВМРО. Всичко това се организира от Стефан Бояджиев, който през 2011 г. стана известен с побоя, нанесен над активисти на БСМ, а наскоро дори узнах, че е пребил и мой приятел, коментира председателят на младежката организация „Велика България" и кандидат за общински съветник от „Патриотите – ВМРО“ Траян Тотев.

Той дори показа снимки и видео, показващи наглото надлепяне на всички останали плакати с такива на ГЕРБ на различни места.

Плакатите никога не са били основен начин за агитация за нас. Те обаче имат по-скоро информационен характер, за да видят всички кои са кандидатите и да направят свой информиран избор. От щаба на ГЕРБ явно не искат да има свободен избор на личности. Вместо това градът е залян с мултиплицирания образ на човека, който се крие от дебати - Пламен Стоилов, и неговите съюзници, коментира Искрен Веселинов, като добави, че ще настоява всеки от кандидатите да има право да поставя по един материал на всяко от местата за лепене на плакати.

Сигналите ни по тези въпроси до институции, доминирани от ГЕРБ, ще са пореден тест за тях - дали те държат на своята институционалност или ще се превърнат в оръдие на партийната пропаганда, коментира още Веселинов.

Кандидатът за общински съветник от „Патриотите – ВМРО“ Иво Пазарджиев даде пример в това отношение с получените уклончиви отговори, които от Община Русе и общинската фондация „Русе - Град на свободния дух“ са дали на заявката на Искрен Веселинов за достъп до обществена информация. Темата бе за съучастието на местната власт в замърсяването на въздуха, подплатено със спонсорство от страна на „Монтюпе“.

Възможността за промяна в управлението на Русе е веднъж на 4 години и ние не трябва да я пропускаме, заявиха още „Патриотите – ВМРО“.

Те са с номер 18 в интегралната бюлетина.

снимка: от ляво на дясно Иво Пазарджиев, Галин Григоров, Искрен Веселинов и Траян Тотев

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *