Правителството е компромис в името на националния интерес

Правителството е компромис в името на националния интерес

10 ноември 2014  |   0 коментара

Изборът на новото правителство е споделена отговорност чрез крайно необходим политически компромис в името на българския национален интерес. Това заяви за „Вяра” народният представител от Патриотичния фронт Атанас Стоянов от Сандански. Според него изборът на новото правителство е бил сложен и труден и  е бил единственият възможен вариант за справяне с политическата криза. Ако кризата е продължила и се стигнело до нови избори или избори до дупка, това щяло да доведе икономиката до колапс и неминуема загуба на средства от европейските фондове.

Ако не бе съставено и гласувано работещо правителство, политическата криза щеше да кореспондира с институционална, икономическа и банкова криза, от което политически и икономически дивиденти щяха да спечелят много малко хора, щеше да загуби всеки българин, който иска да живее достойно и работи нормално и да знае, че държавата с институциите си работи в негов интерес, коментира Атанас Стоянов.

С гласовете против съставянето на това правителство ДПС и „Атака“ доказаха за пореден път, че са неразделна част от бившата тройна коалиция, която за последната година и половина с действията и с политиките си показаха, че нямат морално право да са част от правителството на държавата, добави още той.

Голяма част от програмата на Патриотичния фронт е съобразена и заложена в програмата на новото правителство. Тя включва и основните искания на патриотите за нов Изборен закон, в който да залегне задължителното гласуване и ограничаване на влиянието на гласовете от Турция.

Докато за БСП е логично да бъде опозиция на ГЕРБ, ясно се виждало, че ДПС истерично се жалва навсякъде, че ще бъде извадена от всички властови и ключови позиции в управлението на държавата. Това обаче е първото и основно условие на Патриотичния фронт за подкрепа на правителството, обяснява войводата.

А колкото до „Атака” – за всички е ясно, че те заедно с ДПС са скачени съдове и гласуването им в пленарната зала го показва красноречиво и недвусмислено. Крайно време е не за див, креслив и популистки патриотизъм, а за разумен национално отговорен и родолюбив патриотизъм, който да бъде стожер на българщината в новия парламент, категоричен бе Атанас Стоянов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *