По-добър живот за нашите деца

По-добър живот за нашите деца

12 януари 2018  |   0 коментара

Около 58% от завършилите в чужбина са се завърнали в България

В началото на разговора в рубриката „Очи в очи“ в предаването „Законът и Темида“ по „Христо Ботев“ на БНР заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова подчертава, че всяко общество се движи напред от своето младо поколение. 

Напоследък, каза тя, отново станахме свидетели на агресия и недопустими действия, които се отразяват изключително негативно на цялото общество. Не са прави онези, които обвиняват децата, защото децата са продукт на времето, в което живеем.

Демографската ситуация в България, ромската интеграция, образованието се описват като безнадеждни ситуации. Има, обаче, решение на всеки един проблем и то е в понятията работа, споделена отговорност, чувство за общност, справедливост и равенство пред закона, допълни д-р Петрова.

Тя е убедена, че трябва да се гордеем с младите хора в България и да подкрепяме техните таланти. 

Според изследванията през последните осем години около 58% от завършилите в чужбина са се завърнали в България, като основният им мотив е любовта към родината, към близките, към природата, към труда. Последните анализи показват, че 18% от онези, които учат зад граница, имат намерение да се върнат, а 24% се колебаят, заяви още заместник-министърът.

Д-р Петрова вярва, че колебаещите се ще намерят добрия пък към своята родина. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *