Почит към Апостола. ВМРО отбеляза 182 г. от рождението на Левски

Почит към Апостола. ВМРО отбеляза 182 г. от рождението на Левски

19 юли 2019  |   0 коментара

Структурите на ВМРО – Българско национално движение в цялата страна отбелязаха 182-ата годишнина от рождението на Апостола на българската свобода Васил Левски с редица мероприятия. Събитията, проведени от Патриотите от ВМРО, целят да повдигнат патриотичния дух на българската общественост и да напомнят за пореден път за делото и борбата на Левски.

В Благоевград представители на градската организация на ВМРО – Теодора Мичева и Станимир Радулов, се поклониха на паметника на Апостола и поднесоха цвета от името на Организацията.

Силистренската структура на партията  за поредна година отдаде почит към идола на България - Васил Левски. Пред паметника му от ВМРО – Силистра поднесоха най-красивия венец с най-точните думи „Народе????“.

По случай 182-ата годишнина от рождението на Апостола Патриотите от ВМРО - Тутракан поднесоха венец пред бюст-паметника на Васил Левски.

По случай 182 г. от рождението на Апостола, както и по случай празника на Карлово, представители на ВМРО подариха на всички училища в града по едно българско знаме. Скромен, но символичен жест, който всички учители и директори на училища приеха с усмивка, коментираха патриотите от карловската структура. В дните преди годишнината от ВМРО - Карлово организираха почетна стража на Паметника на Васил Левски проведоха традиционния „лъвски скок“ за радост на най-малките жители на града.

На тържествения ден от ВМРО подариха паметници на Васил Левски за хората в две общини – Божурище и Смядово. И на двете места те бяха открити на 18 юли – навръх 182 г. от рождението на Левски. Паметниците за безвъзмездно изработени от столичния общински съветник от ВМРО – каменоделецът Димитър Антов.

В Смядово постаментът бе открит в присъствието на много жители и гости на града. Паметникът на Васил Левски се реализира благодарение на добрата съвместна работа на ВМРО - Смядово и Общината.

По повод 182 г. от рождението на Васил Левски в Божурище беше открит паметник на Апостола на свободата. Инициативата е на местния председател на ВМРО Гергана Миткова, като за осъществяване на идеята тя беше подпомогната от Димитър Антов - автор на монумента и Стефан Грънчаров. В присъствието на народния представител и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, заместник областния управител на Софийска област Николай Борисов, общински съветници от Божурище и много граждани, гости от Костинброд, Сливница и София, паметникът беше тържествено открит. Местният свещеник отслужи панихида и освети новия монумент. Читалищни дейци и журналисти с рецитали и лично творчество се включиха в събитието. Това е третият паметник, който от ВМРО даряват на малка община в България в рамките само на 6 месеца - след Драгоман дойде ред на Смядово и Божурище.

Във Варна от ВМРО положиха венец на паметника на Апостола, който се намира в Алеята на Възраждането.

С тържествен ритуал бяха отбелязани 141 години от освобождението на Шумен и 182 години от рождението на Васил Левски. От ВМРО положиха венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата в града.

С поднасяне на цветя пред паметника на  Васил Левски в град Дулово Патриотите от ВМРО - Тервел почетоха 182-годишнината от рождението на Апостола на свободата. С поетична програма, изнесена от Групата за патриотични песни - Дулово и членове на ВМРО бе припомнено за великото дело на Левски.

Тервелската организация на ВМРО спази традицията и за поредна година на на 18 юли нейни представители раздаваха на съгражданите си книжка с писмата на Левски, брошури, детски исторически четива и българския флаг. В Клуба на патриота в гр. Тервел всеки е добре дошъл да посети постоянната изложба от книги и статии, посветени на делото на Васил Левски.

Общинските съветници от ВМРО в община град Добрич Тихомир Маринов и Пламен Николов участваха в общоградското поклонение по случай 182 г. от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

Структурите на ВМРО от Ловеч и Троян поднесоха венци и цветя по случай 182 години от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски на обновения му паметник в гр. Ловеч. Присъстваха председателят на Областния комитет на ВМРО Даниел Сираков и секретарят на Областния комитет инж. Тихомир Лилов.

В деня на рождението на Левски младежите от ВМРО - Русе раздаваха картички с лика на Апостола, а по-късно заедно с „4ЕТНО“ и трио „Идепея“ поднесоха цветя пред бюст-паметника на героя в едноименното училище. „Идепея“ изпълниха песента „Българе, глава вдигнали“.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *